News

Ludovic Orban ştie ce soartă va avea Tudorel Toader, ministrul Justiţiei: “Îl vor şantaja”

08.04.2019 | 20:03
Ludovic Orban stie ce soarta va avea Tudorel Toader ministrul Justitiei Il vor santaja

Ludovic Orban, liderul PNL, a declarat că nu se așteaptă ca PSD să susțină moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, dar că au apărut zvonuri care spun că ar susține-o doar pentru ca social-democrații să îl șantajeze pe Tudorel Toader!

Ludovic Orban spune că PSD îl șantajează pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, cu moțiunea simplă a PNL

“Foarte bine că (UDMR – n.r.) susţine această moţiune. În fond, orice om de bun simţ ar trebui să susţină această moţiune. Nu mă aştept ca PSD să voteze această moţiune. Mă aştept să-l şantajeze pe Tudorel Toader, aşa cum au făcut şi la moţiunea de la Camera Deputaţilor, că votează ca să mai obţină ceva”, a spus Orban la Parlament, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, relatează Agerpres.

În opinia liderului PNL, ministrul Justiției este “exponentul nociv” al coaliţiei PSD-ALDE, condusă de Liviu Dragnea și de Călin Popescu Tăriceanu, ”ambii cu probleme în justiție”.

Motiunea simpla a PNL indreptata impotriva lui udorel Toader va fi dezbatuta miercuri

”Singurul gând al lui Dragnea este să găsească o soluție pentru a scăpa de pușcărie”

″În ceea ce ne priveşte, Tudorel Toader este exponentul nociv al coaliţiei majoritare PSD-ALDE, condusă de Liviu Dragnea şi de Tăriceanu, amândoi cu grave probleme în justiţie. Nici până astăzi, Senatul României nu a luat în dezbatere şi nu a decis în privinţa cererii de urmărire penală care îl vizează pe preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, aşteptând probabil să se prescrie faptele, că nu pot să înţeleg un alt motiv care să determine coaliţia majoritară să ţină în sertar această procedură extrem de importantă şi care îl priveşte pe al doilea om în stat.

De Liviu Dragnea ce să mai vorbim, este plin de bube în cap şi singurul lui gând este să găsească orice soluţie pentru a scăpa de puşcărie, lucruri pe care nu le putem accepta. Ca atare, din punctul nostru de vedere, este un exponent extrem de reprezentativ pentru ceea ce înseamnă coaliţia actuală PSD-ALDE, care este o coaliţie antieuropeană, antidemocraţie şi împotriva independenţei justiţiei”, a spus Orban.

Moţiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader a fost amânată, iar Ludovic Orban a dezmințit informațiile potrivit cărora ar fi avut probleme cu prezența senatorilor liberali. “Nu avem nicio problemă. Decât am decis, aşa cum am decis la fiecare moţiune, că este obligatorie prezenţa tuturor senatorilor liberali la acest vot şi nimic altceva”, a spus Orban. Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, iniţiată de PNL şi USR, va fi dezbătută şi votată miercuri în plenul Senatului.