News

Ludovic Orban, surprins de recordul de cazuri noi de Covid-19. Reacția premierului 

27.08.2020 | 15:32
Ludovic Orban surprins de recordul de cazuri noi de Covid19 Reactia premierului
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban s-a declarat surprins de noul record al cazurilor de infectare cu Covid-19 din România, anunțat joi de Grupul de Comunicare Strategică.

Din ultimele informații oficiale, în ultimele 24 de ore, un număr de 1.504 persoane au fost declarate pozitive cu infecția SARS-CoV2.

ADVERTISEMENT

Despre noile date, șeful Executivului spune că este surprins şi a precizat că deciziile nu sunt luate după evaluări ale datelor dintr-o zi, ci pe săptămâni.

Ludovic Orban este surprins de noul record de cazuri Covid-19 din România

Prezent joi în Brașov, la evenimentul de semnare a contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate al proiectului de reabilitare și modernizare a drumului Valea Doftanei – Brădet, premierul a adăugat că săptămâna trecută numărul de cazuri a scăzut la nivel de săptămână cu aproximativ 650, iar acum două săptămâni a fost înregistrată o creştere de doar 160 de cazuri.

ADVERTISEMENT

Șeful Guvernului a precizat că asta înseamnă că am atins pe medie săptămânală un plafon cu o uşoară tendinţă de descreştere, care este vizibilă în statistici”, scrie news.ro.

”În ceea ce priveşte numărul de infectări, nu iau decizii şi nu facem evaluări după datele dintr-o zi. Noi analizăm pe perioade. Pot să vă spun că săptămâna trecută numărul de cazuri a scăzut la nivel de săptămână cu 650 de cazuri aproximativ.

ADVERTISEMENT

Acum două săptămâni numărul de cazuri, faţă de acum trei săptămâni, nu a avut o creştere decât cu 160 de cazuri, ceea ce înseamnă că practic am atins pe medie săptămânală un plafon cu o uşoară tendinţă de descreştere, care este vizibilă în statistici. Sigur asta nu ne determină să reducem vigilenţa, asta nu ne determină să fim la fel de exigenţi în asigurarea respectării regulilor de protejate a sănătăţii de către toţi actorii instituţionali şi de către toate persoanele.

Astăzi, într-adevăr, este un număr un pic mai mare, m-a surprins, dar trebuie să aşteptăm să vedem pe medie, pentru că astea depind şi de modul în care sunt luate în analiză în centrele de diagnosticare probele recoltate şi nu e bine să faci judecăţi de valoare pe medii săptămânale privitor la evoluţie”, a afirmat Ludovic Orban, joi.

ADVERTISEMENT

Ce spune Orban de redeschiderea restaurantelor

Tot în cadrul evenimentului de joi, premierul s-a mai referit și la noul pachet al măsurilor de relaxare. Acesta a spus că deciziile privind reluarea activității în restaurante va fi făcută cu reguli care să asigure protejarea sănătăţii oamenilor.

”Vom încerca orice reluare de activitate să se desfăşoare în condiţii strict reglementate, care să asigure protejarea sănătăţii cetăţenilor şi care va stabili reguli care vor fi respectate atât de organizatorii de spectacole, cât şi de proprietarii de spaţii de servire închise, astfel încât să reducem riscul de răspândire.

Cu siguranţă vom ţine cont de răspândirea virusului la nivel judeţean în deciziile pe care le vom lua privitoare la reluarea activităţii”, a mai spus Orban.

ADVERTISEMENT