News

Ludovic Orban, totul despre îndepărtarea Vioricăi Dăncilă de la Palatul Victoria! „E o chestiune de zile”

18.09.2019 | 19:17
Ludovic Orban totul despre indepartarea Vioricai Dancila de la Palatul Victoria E o chestiune de zile

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban a spus totul despre îndepărtarea Vioricăi Dăncilă de la Palatul Victoria! Șeful liberalilor a transmis că este foarte probabil ca moțiunea împotriva actualului guvern să fie depusă săptămâna viitoare în Parlament. Mai mult de atât, Orban a prezentat și variantele luate în calcul de partenerii susținători ai moțiunii. Astfel, pe de o parte se ia în calcul menținerea Guvernului Dăncilă ca interimar sau formarea unui nou Guvern.

Ludovic Orban, totul despre îndepărtarea Vioricăi Dăncilă de la Palatul Victoria!

„Este o chestiune de zile până la depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Dacă vreți o prognoză mai exactă vă pot spune că este foarte posibil ca săptămâna viitoare să depunem această moțiune în Parlament. De două săptămâni nu facem altceva decât să ne asigurăm de succesul acestui demers. Negocierile le-am început însă cu cei 7 parteneri, semnatari ai moțiunii de la debutul sesiunii Parlamentare.

Totodată am luat în calcul și scenariile post-moțiune. Legat de ceea ce se va întâmpla după căderea Guvernului, pot să vă spun că preferința noastră este aceea de a da din nou puterea cetățenilor români prin intermediul alegerilor anticipare dacă acest lucru va fi posibil și dacă va exista voința pentru anticipate, dacă nu, PNL este pregătit să își asume răspunderea guvernării.

Ludovic Orban, totul despre îndepărtarea Vioricăi Dăncilă de la Palatul Victoria! Ludovic Orban
Ludovic Orban crede că moțiunea de cenzură va trece fără emoții. Sursa foto – facebook

„E o chestiune de zile”

Dar avem mai multe variante posibile. O variantă presupune încercarea de a declanșa anticipate, prin menținerea ca interimar a Guvernului Dăncilă, dar este de asemenea luată în calcul varianta formării unui Guvern. Dar în momentul de față nu este un consens între partenerii de dialog”, a transmis Ludovic Orban despre guvernarea Vioricăi Dăncilă.

Și prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan afirmă, în urma deciziei CCR, că joaca Vioricăi Dăncilă de-a guvernarea se apropie de final şi că premierul este obligat să vină de urgenţă în Parlament pentru validare. „Premierul este obligat să vină de urgenţă în Parlament pentru validare! CCR a dat astăzi scris, negru pe alb, ceea ce opoziţia a solicitat, încă din ziua când PSD a rămas singur la guvernare. În momentul în care şi-a schimbat configuraţia politică, Executivul condus de Viorica Dăncilă trebuie supus votului de validare în Parlament. Este singura cale posibilă, alta nu există”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.