News

Ludovic Orban, ultimele detalii despre o posibilă alianță cu USR. Ce spune fostul lider al liberalilor

Aflat în opoziție totală față de PNL, Ludovic Orban, fostul lider al liberalilor, oferă ultimele detalii despre o posibilă alianță cu USR și Dacian Cioloș.
25.05.2022 | 08:40
Ludovic Orban ultimele detalii despre o posibila alianta cu USR Ce spune fostul lider al liberalilor
Care sunt șansele unei alianțe Forța Dreptei, Dacian Cioloș și USR. Anunțul lui Ludovic Orban. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Președintele noii formațiuni politice Forța Dreptei, Ludovic Orban, a vorbit, în această săptămână, despre șansele de a pune la cale un pol de dreapta cu cei din USR.

Care sunt șansele unei alianțe Forța Dreptei, Dacian Cioloș și USR. Anunțul lui Ludovic Orban

Plecarea cu scandal din PNL și alianța ulterioară a liberalilor cu PSD l-au plasat pe Ludovic Orban într-o poziție extrem de critică față de fostul său partid.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, în cărți ar fi un posibil pol de dreapta, ca o alternativă la actuala coaliție. Fostul premier a fost întrebat, marți, dacă negociază cu Dacian Cioloş formarea unei alianțe.

Orban nu a negat posibilitatea, dar a spus că, momentan ”e prematur să discutăm despre subiectul ăsta. În primul rând, trebuie să se hotărască domnul Cioloş ce va face, eu nu stiu ce va face Dacian Cioloş”, a afirmat fostul lider al PNL, conform ziare.com.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește o alianţă cu USR, Orban a spus că cei 16 parlamentari de la Forţa Dreptei colaborează cu acest partid, ”dar nu pe toate punctele”.

”Sunt puncte în care nu ne înţelegem, noi suntem liberali conservatori”, a spus Orban. Liderul Forței Dreptei a dat exemplul propunerii USR cu zero taxe pe salariul minim.

ADVERTISEMENT

”Sună bine, poţi să îi fraiereşti pe toţi angajaţii, să te voteze, cei cu salariul minim, dar chestia în sine provoacă o gaură în buget de 62 de miliarde şi nu prea e practicată pe nicăieri, mai ales cânt ai cotă unică de 10%”, a adăugat Orban.

Cioloș, primul care a propus un pol de dreapta

În vremea în care se afla în funcția de președinte al USR, mai exact în noiembrie 2021, Dacian Cioloș spunea că vrea să construiască până în 2024 un ”pol liberal” care să câștige alegerile. Acesta spunea că nu exclude discuții cu Ludovic Orban sau cu alți liberali.

ADVERTISEMENT

”Depinde în ce direcție vrea să o ia domnul Orban. Nu excludem nici discuții cu oameni de bun simț din PNL. Eu văd că sunt convulsii destul de importante în PNL. E deja o hemoragie. E important, și aici vom discuta foarte serios, pentru că USR înțelege rolul unei Opoziții reformatoare, cu adevărat liberale și ne vom juca rolul acesta. Și vom fi deschiși pentru colaborări cu viitoare mișcări politice, fie din interiorul PNL fie din afară, ca să construim un pol cu adevărat reformator, liberal pentru 2024”, a declarat Dacian Cioloș, anul trecut.

Rămâne de văzut care va fi acum poziția lui Dacian Cioloș, dat fiind faptul că nu mai reprezintă o putere de decizie în USR.

ADVERTISEMENT