News

Ludovic Orban, un nou atac la tabăra Cîțu: ”Mulți dintre cei care îl susțin pe premier nu îl consideră capabil să conducă PNL”

Ludovic Orban a lansat un nou atac la rivalul său, Florin Cîțu. Liderul PNL e convins că mulți dintre cei care-l susțin pe premier nu-l consideră capabil să conducă partidul.
01.08.2021 | 15:18
Ludovic Orban un nou atac la tabara Citu Multi dintre cei care il sustin pe premier nu il considera capabil sa conduca PNL
ADVERTISEMENT

Cu mai puțin de două luni până la Congresul PNL, lupta dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu se intensifică la nivelul declarațiilor.

Ludovic Orban, atac la Florin Cîțu: ”Mulți dintre cei care spun că îl susțin pe premier nu îl consideră capabil să conducă PNL”

Prezent duminică în Vrancea, președintele în exercițiu al liberalilor a lansat o nouă rafală către fostul său coleg de cabinet.

ADVERTISEMENT

Orban a spus că mulți dintre cei care au declarat public că îi oferă susținerea lui Florin Cîțu nu au încredere că premierul este capabil să conducă Partidul Național Liberal.

În opinia fostului șef de Guvern, ei ”o fac din cu totul și cu totul alte motive decât dorința de a lua o decizie care să facă bine PNL-ului”.

ADVERTISEMENT

”Să fim cinstiți și onești: noi știm foarte bine că mulți dintre cei care azi își clamează susținea pentru Cîțu de fapt nu îl consideră capabil să conducă partidul.

De fapt, o fac din cu totul și cu totul alte motive decât dorința de a lua o decizie care să facă bine PNL-ului”, a spus Orban, duminică, scrie Mediafax.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban este convins că, de două luni, o serie de forțe din exterior încearcă să-l avantajeze pe Florin Cîţu în lupta pentru șefia PNL.

”Sunt forţe care-şi bagă coada de două luni în dem internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mâini la spate,care arată pisica, care scot scheleţi din dulap, nu cedez.  Ca la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz. Nu cedez. Voi da bătălia pentru PNL, pentru România”, a adăugat Orban.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban nu se aștepta ca Florin Cîțu să candideze contra lui la alegerile PNL

Tot duminică, președintele PNL a recunoscut că nu s-a așteptat ca Florin Cîțu să candideze la președinția PNL, la Congresul de luna viitoare. Orban este dezamăgit și de membrii PNL care i-au întors spatele.

”Trebuie să știți că nu m-am așteptat ca Florin Cîțu să candideze la președinția PNL. Dimpotrivă, toate discuțiile pe care le-am avut cu el nu puteau să mă conducă la această concluzie.

De asemenea, nu m-am așteptat ca oameni care au fost în echipa de conducere a PNL și au încercat să pună cununa cu lauri pe cap la fiecare victorie a PNL din ultimii 4 ani de zile, acum să spună că președintele nu a avut nicio legătură cu victoriile respective, că președintele nu mai e bun.

Eu le-am și spus că aici lucrurile sunt simple: dacă eu nu mai sunt bun înseamnă că nici voi nu mai sunteți buni, iar dacă voi susțineți că voi sunteți buni înseamnă că și eu sunt bun”, a mai spus Orban, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT