Alegeri 2024

Ludovic Orban vrea în cursa pentru Cotroceni. ”O candidatură a mea este naturală”

Ludovic Orban vrea să intre în cursa pentru Cotroceni. ”O candidatură a mea la alegerile prezidenţiale este o candidatură normală, naturală”
02.07.2024 | 16:05
Ludovic Orban vrea in cursa pentru Cotroceni O candidatura a mea este naturala
Ludovic Orban vrea în cursa pentru Cotroceni. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban, preşedintele Partidului Forţa Dreptei, a declarat, marţi, că având în vedere cariera politică pe care o are o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale este ”normală, naturală”.

”O candidatură a mea este naturală”

“Am anunţat foarte clar că sunt un om care consideră că o candidatură a mea la alegerile prezidenţiale este o candidatură normală, naturală”, a declarat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Președintele partidului Forța Dreptei a subliniat că datorită experienței pe care a acumulat-o în politică a ajuns să fie sigur de faptul că știe ce are de făcut ca președinte al României. 

”Întreaga carieră politică pe care am avut-o m-a făcut să ajung în poziţia în care să fiu sigur de faptul că ştiu ce trebuie să fac ca preşedinte al României şi mai ales că ştiu să fac ceea ce trebuie făcut mult mai bine decât ar putea face alţi candidaţi în momentul de faţă”, a mai spus politicianul.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, fostul premier al României a ținut să precizeze că este vorba de “o decizie strategică cu privire la alegerile prezidenţiale şi la alegerile parlamentare care nu vizează doar Forţa Dreptei, ci vizează un spectru mai larg de formaţiuni politice care fac parte din bazinul de centru-dreapta”.

Până să își depună oficial candidatura la alegerile prezidențiale, Ludovic Orban a mers, marți, la Palatul Victoria, unde a participat la consultările privind finalizarea calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale şi parlamentare.

ADVERTISEMENT

”Asistăm la o criză guvernamentală”

La scrut timp după discuțiile cu premierul Marcel Ciolacu, preşedintele Forţa Dreptei a transmis că asistăm la o criză politică și guvernamentală.

”Din punctul nostru de vedere, asistăm la o criză politică şi la o criză guvernamentală, care sigur nu este încă un război cald dar este un război rece”, a afirmat Orban.

ADVERTISEMENT

Politicianul consideră că premierul și-a pierdut autoritatea în faţa miniştrilor liberali, deoarece ”nu a avut capacitatea de a-şi impune autoritatea instituţională, pentru emiterea Hotărârii de guvern”  care să stabilească data alegerilor prezidențiale conform înțelegerii pe care a avut-o coaliția în martie.

”Practic nu mai avem o coaliţie şi nu mai avem o coeziune în ceea ce priveşte funcţionarea guvernului pentru că realitatea este că premierul şi-a pierdut autoritatea în faţa miniştrilor care reprezintă PNL şi premierul nu a avut capacitatea de a-şi impune autoritatea instituţională, pentru emiterea Hotărârii de guvern conform înţelegerii prealabile din coaliţie, ca alegerile să aibă loc între 15 şi 29 septembrie”, a transmis preşedintele Forţa Dreptei.

Mai mult, fostul premier al României i-a îndemnat pe liderii PNL să rupă coaliția cu PSD despre care a spus că este una toxică.

ADVERTISEMENT