News

Ludovic Orban vrea refacerea coaliției de guvernare: „Este vitală încheierea acestei crize”

Președintele Partidului Național Liberal a declarat că vrea refacerea coaliției de guvernare. El a precizat că trebuie să se încheie această criză.
20.09.2021 | 23:21
Ludovic Orban vrea refacerea coalitiei de guvernare Este vitala incheierea acestei crize
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a subliniat că acestă criză politică trebuie să se termine. El a precizat ca fiind o soluție optimă refacerea coaliției de guvernare.

Acest lucru pare greu de realizat. USR PLUS a transmis de mai multe ori că nu va reveni în Guvern cât timp Florin Cîțu este premier.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban vrea refacerea coaliției de guvernare: „Este vitală încheierea acestei crize”

„Nu există altă variantă decât refacerea coaliției de guvernare. Avem un program, a muncit 7 zile la el. Este vitală încheierea acestei crize care produce prejudicii atât în plan intern cât și extern.

Avem nevoie de un dialog sincer în coaliție. Nu avem nevoie de un guvern minoritar. Trebuie să accelerăm reformele”, a spus Ludovic Orban, luni seara, la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, colegul său de partid, Florin Cîțu, face tot posibilul ca orice urmă de împăcare să dispară. Tot luni, acesta l-a demis pe șeful Gărzii de Mediu.

Activitatea lui Octavian Berceanu a fost apreciată, iar reacțiile celor din USR PLUS nu au întârziat să apară. Premierul a fost aspru criticat pentru această decizie.

ADVERTISEMENT

Acesta a venit după o serie de alte demiteri. Au fost destituiți toți secretarii de stat și prefecții care veneau din partea formațiunii politice conduse de Dan Barna și Dacian Cioloș.

Poziția lui Ludovic Orban față de conflictul din Guvern

Președintele Partidului Național Liberal a explicat că respectiva criză politică a plecat de la o decizie pripită a premierului, aceea de a-l revoca pe Stelian Ion.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Orban a încercat să pună pe masa birourilor permanente moțiunea de cenzură semnată de AUR și USR PLUS. Nu a avut un foarte mare succes.

Liderul liberal a spus că nu se respectă Constituția nici măcar în Parlament: „o majoritate din BPR, cu sprijinul PSD, blochează programarea zilei de dezbatere și vot și folosesc ca pretex un conflict constituțional. CCR a decis foarte clar pe chestiunea asta, o moțiune depusă nu poate fi oprită. Există decizii ale CCR inclusiv pe interpretarea termenului de 3 zile de la citire. Spune foarte clar că nu poate să intervină procrastinarea, ci programarea cu celeritate”.

„Nu se respectă Constituția, ăsta e adevărul! Eu le-am spus colegilor care m-au acuzat că grăbesc procedurile: ”bă, fraților, în statut, prima prevedere a membrilor PNL e să respecte Constituția și legile țării! Cum pot eu, ca președinte al Camerei, să nu respect Constituția? A și spus Dâncu că ei sunt bine-merci cu Cîțu”, a explicat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT