News

Ludovic Orban vrea să o demită pe Renate Weber, Avocatul Poporului: „S-a arătat a fi prietenul PSD-ului”

19.06.2020 | 15:55
Ludovic Orban vrea sa o demita pe Renate Weber Avocatul Poporului Sa aratat a fi prietenul PSDului
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban i-a pus gând rău lui Renate Weber și a declarat că va cere grupurilor parlamentare ale PNL ”să investigheze posibilitatea de a demite Avocatul Poporului”.

Prezent vineri la Brașov, premierul Ludovic Orban a declarat că va solicita grupurilor parlamentare ale PNL să găsească o variantă prin care să fie demis Avocatul Poporului, informează Adevărul.

ADVERTISEMENT

”Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a demite Avocatul Poporului, de a o demite pe Renate Weber care nu se comportă ca Avocatul Poporului, pentru a numi, în sfârşit, un avocat al poporului care să acţioneze în conformitate cu Constituţia şi în interesul cetăţenilor români”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban vrea demiterea lui Renate Weber

Premierul a dat ca exemplu pentru decizia sa acțiunile lui Renate Weber din ultima perioadă, care s-a împotrivit de mai multe ori măsurilor adoptate de guvernanți, culminând cu atacarea la Curtea Constituţională de către Avocatul Poporului a legii pentru impozitarea pensiilor speciale.

ADVERTISEMENT

”Avocatul Poporului nu mai este de mult Avocatul Poporului. Renate Weber s-a comportat ca avocatul celor care au încălcat legea în perioada epidemiei şi au pus în pericol sănătatea celorlaţi prin nerespectarea regulilor.

Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD-ului, avocatului PSD-ului şi acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, cei cu pensii de peste 7.000”, a mai declarat premierul.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban spune că Renate Weber s-a folosit de pretextul pensiilor pentru cei din apărare pentru a anula impozitarea pensiilor speciale mari și declară că regretă comportamentul acesteia din ultima perioadă.

Avocatul Poporului, „avocatul PSD-ului”

„Aici nu e vorba de toţi cei care s-au pensionat, indiferent că este vorba de militar, de poliţist, jandarm. Ei de regulă au pensii de 3.500, 4.000, 4.500, cei care au lucrat în operativ fără să fie în vârfurile de conducere ale diferitelor sisteme publice.

ADVERTISEMENT

Deci, se arată a fi avocatul celor care beneficiază de pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislaţia pensiilor, au profitat de orice portiţă şi şi-au umflat pensiile cu pompa.

Ăsta este Renate Weber, avocatul acestor oameni. Îmi pare rău că Avocatul Poporului se comportă în acest fel”, a mai spus premierul.

ADVERTISEMENT