Fotbal intern

Lui Ahmed Bani îi priesc meciurile cu Academica. A marcat un singur gol pentru Dinamo chiar împotriva Clinceniului

09.04.2021 | 12:59
Lui Ahmed Bani ii priesc meciurile cu Academica A marcat un singur gol pentru Dinamo chiar impotriva Clinceniului
Ahmed Bani, mijlocasul lui Dinamo, amintiri memorabile impotriva celor de la Academica Clinceni. A marcat singurul gol din cariera
ADVERTISEMENT

Ahmed Mustafa Bani, mijlocașul ofensiv al lui Dinamo, nu va uita niciodată meciul împotriva Academicii Clinceni, când a marcat primul gol în tricoul alb-roșu în Casa Pariurilor Liga 1, deși avea doar 17 ani.

Andrei Ahmed Mustafa Bani, dinamovistul de origine iordaniană din Ștefan cel Mare, nu va uita niciodată meciul împotriva Cliceniului din etapa a opta a play-out-ului sezonului trecut, pe data de 5 iulie 2020.

ADVERTISEMENT

Puștiul de doar 18 ani, care poate juca atât în banda stângă cât și în dreapta, are 11 meciuri în acest sezon și este evaluat 150.000 de euro conform transfermarkt, fiind utilizat și la Dinamo 2, în Liga 3.

Ahmed Bani a înscris în poarta celor de la Academica Clinceni la doar 17 ani

Ahmed Bani este unul dintre cei mai talentați tineri ai lui Dinamo și a demonstrat asta încă de la primele partide în tricoul alb-roșu. A început fotbalul la Pro Luceafărul București în 2012, iar din 2015 a venit la Academia lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

A debutat la echipa mare a lui Dinamo pe 23 februarie 2020 în partida câștigată cu Gaz Metan Mediaș, scor 1-0, iar de atunci a jucat încă 20 de meciuri pentru „câini”. Andrei Ahmed Bani Mustafa mai are contract cu Dinamo până pe 30 iunie 2025 și a făcut o declarație de dragoste pentru clubul său, după ce a spus că nu va merge niciodată la Steaua: „Niciodată Steaua! Sunt câine, voi rămâne câine și voi muri câine. Niciodată n-o să merg la Steaua”, spunea puștiul pentru doardinamo.ro.

Pentru Bani, meciul cu Academica Clinceni ar putea fi o motivație în plus pentru a demonstra că poate face față la echipa mare. După ce a jucat pentru echipa a doua în Liga 3 împotriva celor de la Concordia Chiajna II, el ar putea fi trimis pe teren de Gheorghe Mulțescu și în meciul cu Academica.

ADVERTISEMENT

Super-golul reușit de Ahmed Bani în meciul câștigat cu 3-1 împotriva Clinceniului

Sezonul trecut, Ahmed Bani contribuia decisiv la victoria lui Dinamo pe terenul Academicii Clinceni, înscriind pentru 2-0 în minutul 66, cu o execuție tehnică, după o pasă excelentă a lui Diego Fabbrini. Este singurul său gol marcat până acum pentru Dinamo în Liga 1.

„Sunt foarte fericit că am câștigat acest meci, după atât de multe eșecuri, și sunt sigur că ne va da moral. Ne trebuia victorie ca să ne descătușăm. Eu zic că lumea poate să vorbească orice despre Dinamo, dar e un club de tradiție, care își va reveni, cu siguranță. Mi-a venit o pasă foarte bună de la Fabbrini și m-am gândit doar că trebuie să marchez”, a spus atunci Ahmed Bani.

ADVERTISEMENT

Andrei a fost monitorizat chiar de AS Roma, cu care s-a antrenat pentru o perioadă, însă nu a vrut să rămână singur în Italia, mai ales că avea doar 15 ani. A mai fost dorit și de cluburi din Anglia și Germania, precum Schalke 04 sau Brighton & Hove Albion, dar și de Voluntari și CFR Cluj, însă a decis împreună cu tatăl său, care îi este și impresar, că e mai bine să continue la Dinamo, deși avea un salariu de doar 1000 de lei pe lună: „Când era la juniori, eu îl forţam la doi ani mai sus. Nimeni nu i-a dat nicio şansă, au râs de mine că îl forţam. Era un copil care nu avea o talie foarte bună, dar acum s-a înălţat şi are mai multă forţă. Cu Ahmed a fost greu. A trebuit să merg să vorbesc cu antrenorii, conducătorii, iar acum văd că este copilul în care Dinamo îşi pune bazele în el”, a spus Gabriel Răduță, fostul șef al Academiei Dinamo.

Toată lumea din cadrul clubului îi prevede un viitor strălucit, mai ales că este polivalent, foarte tehnic și ambițios, fiind impresariat chiar de tatăl său: „Am încercat să fur de la toţi jucătorii care sunt la echipa mare, fiind jucători foarte buni. De la Dan Nistor îmi plăcea cel mai mult viziunea jocului. Pot spune că o am şi eu”, a mai spus tânărul mijlocaș pentru sursa citată.

„Avem niște fani incredibili și vreau să-i văd la stadion. Ei dau bani de la ei ca să susțină Dinamo și asta spune totul. Având pasiunea asta pentru clubul ăsta minunat, de tradiție. Și eu m-aș înscrie în acest program, doar sunt cu Dinamo de mic, fan înfocat!” – Ahmed Bani

  • 18 ani are Ahmed Bani
  • 150.000 de euro e cota mijlocașului lui Gigi Mulțescu
  • 1 gol a reușit puștiul pentru „câini”, chiar împotriva celor de la Academica Clinceni
  • 30 iunie 2025 e data la care expiră contractul jucătorului cu Dinamo
  • 21 de meciuri are fostbalistul de origine iordiană în tricoul alb-roșu
  • 12.000 de lei pe an câștigă puștiul pe an în Ștefan cel Mare
ADVERTISEMENT