Sport

Lui Alexandru Răuță i s-a montat un Holter EKG. Ce se întâmplă cu mijlocașul lui Dinamo. Exclusiv

Lui Alexandru Răuță i-a fost montat un Holter EKG și, în funcție de rezultate, se va hotărî data revenirii în lotul lui Dinamo.
27.10.2021 | 14:59
Lui Alexandru Rauta i sa montat un Holter EKG Ce se intampla cu mijlocasul lui Dinamo Exclusiv
Lui Alexandru Răuță i s-a montat un Holter EKG. Ce se întâmplă cu mijlocașul lui Dinamo. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alexandru Răuță a speriat groaznic pe toată lumea în repriza a doua a meciului Dinamo – Rapid 1-1 de sâmbătă, din etapa 13 a Ligii 1 Casa Pariurilor.

În minutul 37 mijlocașul „câinilor” s-a lăsat pe spate în apropierea centrului, fără să fie lovit de nimeni. Gândurile tuturor s-au dus la momentul tragic al căderii, cam în același loc (!) a regretatului Patrick Ekeng, în 6 mai 2016… Și tot Mircea Rednic era pe banca tehnică a lui Dinamo…

ADVERTISEMENT

Aleandru Răuță a acuzat probleme de respirație, i-a fost pusă masca de oxigen, au fost minute terifiante, dar într-un final, de data aceasta fericit, și-a revenit și a fost transportat cu ambulanța la Spitalul de Urgență.

Lui Alexandru Răuță i s-a montat un Holter EKG. Ce se întâmplă cu mijlocașul lui Dinamo

FANATIK a aflat că Alexandru Răuță a mai făcut ieri un set de analize, investigații medicale complexe. În urma lor, medicul lui Dinamo, Tiberiu Horcea, a dat asigurări ca totul este OK, nu sunt semne că ar fi ceva grav cu mijlocașul de 29 de ani.

ADVERTISEMENT

Lui Răuță i s-a pus un Holter EKG, varianta ambulatorie, adică mobilă, „la purtător”, a electrocardiografului, se poartă prins la brâu și are „ventuze” lipite de piept, senzori care măsoară activitatea „electrică” a inimi.

Acest Holter EKG monitorizează activitatea cardiacă în fiecare secundă pentru a se vedea cum reacționează la efort. Răuță îl va purta timp de 24 de ore și astfel se va putea observa dacă sunt probleme cu inima sa.

ADVERTISEMENT

A fost la Săftica, la antrenament. Și n-a stat să se uite de pe margine!

Azi dimineață Răuță a fost la Săftica, la antrenamentul echipei și nu a stat pe margine, simplu privitor. A avut un program de efort redus, supravegheat în permanență, pentru ca holterul EKG să înregistreze și date în regim de efort.

În funcție de rezultate, Alex Răuță poate fi reintegrat în lot, chiar și în programul de pregătirea al lui Dinamo și poate face deplasare la Sfântu Gheorghe, pentru meciul cu Sepsi din etapa 14, care se va desfășura duminică, 31 octombrie, de la ora 17:30.

ADVERTISEMENT

În vara lui 2020, în a doua jumătate a lunii iulie, Alexandru Răuță a fost cel mai afectat jucător dinamovist de coronavirusul SARS-CoV-2. Diagnosticat cu COVID-19, s fost internat la spitalui „Matei Balș” cu febră mare și putenice dureri musculare în tot corpul.

Dinamo este pe locul 15, penultimul, cu 8 puncte, în timp ce Sepsi Sfântu Gheorghe este o poziție mai sus, pe 14, cu 10 puncte după un start de sezon departe de așteptările revelației de anul trecut, când a jucat în play-off.

Ambele echipe au schimbat antrenorii pe parcursul acestui sezon. Dinamo l-a adus pe Mircea Rednic în locul lui Dario Bonetti, Sepsi a făcut rocada între „fostul” Leo Grozavu și „actualul” Cristiano Bergodi.

  • „Eu am pățit-o și cu Ștefan Vrăbioru, am fost pe teren atunci… Apoi cu Patrick Ekeng… Chiar am băgat o rugăciune repede când l-am văzut pe Alex că s-a prăbușit…” – Mircea Rednic
  • „Nu l-a lovit nimeni și mi s-a spus, după meci, că de două zile simte o durere în piept. El n-a spus, e un tip extraordinar, profesionist, se pregătește, bagă capul în contră. S-a văzut, în momentul când Răuță și Espinosa au ieșit, noi am pierdut lupta la mijloc” – Mircea Rednic
  • 450.000 este „prețul” estimativ al lui Alexandru Răuță pe transfermarkt.com
  • 1 iulie 2019 este data la care a semnat Alexandru Răuță contractul cu Dinamo, după ce a mai jucat la FC Voluntari (2017-2019), Poli Iași (retur 2017), Pandurii Târgu Jiu (ianuarie 2016 – ianuarie 2017), CS Mioveni (2013 – ianuarie 2016), FC Argeș (2010-2013)
  • 69 de meciuri a jucat Alexandru Răuță pentru Dinamo, în care n-a înscris niciun gol, dar a dat o pasă de gol
ADVERTISEMENT