VIDEO / Lui Messi i s-a făcut rău la meciul cu Levante

FC Barcelona, lionel messi, tata martino
Messi şi colegii lui au făcut spectacol la debutul în noul sezon

FC Barcelona a pornit de-a dreptul supersonic în noul sezon, o victorie la un scor pe care catalanii nu au mai înregistrat-o vreodată pînă acum în istoria clubului, în prima etapă: 7-0 cu Levante, cu o serie incredibilă de şase goluri pînă la pauză. Este al doilea rezultat fluviu din istoria Primerei Division, după un 9-0 administrat în 1955 de Atletico Madrid lui Hercules Alicante. Aşadar, tocmai contestatul tehnician argentinian Gerardo ”Tata” Martino este primul din cei 48 de antrenori din istoria grupării "blau-grana" care izbuteşte un asemenea succes în primul meci oficial de campionat. Pe aproape fuseseră catalanii în 1950, cînd s-au impus cu 8-2 în faţa lui Real Sociedad, antrenor Ferdinand Daucik şi 1979, 6-0 cu, antrenor Joaquim Rife. Doar de patru ori au mai marcat catalanii acasă şase goluri în prima parte, Las Palmas 1959, Racing Santander 1962 şi Athletic Bilbao în 2001 şi o dată afară, San Sebastian, pe terenul lui Real Sociedad, în anul 2000. În schimb pentru Tata Martino nu e primul 7-0 din carieră, el mai reuşind victorii la acest scor ca antrenor la Instituto şi ca selecţioner al Paraguayului.

I-a venit să verse pe teren

Cel mai surprinzător moment al partidei s-a produs în minutul 67, cînd Tata Martino, despre care s-a scris mult că ar fi fi fost numit la Barcelona pentru că Lionel Messi e concitadin cu antrenorul său, l-a înlocuit pe cel mai bun jucător al lumii, ceea ce nu se mai întîmplase de la 1 mai 2010, de la un meci cu Villarreal. Însă este foarte posibil ca această înlocuire să fi fost deja discutată la vestiar de antrenor şi jucător, după ce Messi, aşa cum reiese clar şi din imaginile video, a acuzat o stare de rău la începutul părţii secunde, fiind la un pas să verse pe teren. Aşa încît înlocuirea celui mai bun jucător al Barcelonei poate avea explicaţii de ordin medical. Să nu uităm că Messi nu a jucat la mijlocul săptămînii în amicalul contra Italiei şi prezenţa lui la primul joc de campionat a fost pusă mult timp sub semnul întrebării.

Vedeţi video AICI

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real!! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi
viewscnt
1 EUR4.6536 lei-0,0010
1 USD3.9215 lei-0,0091
1 XAU162.5645 lei-0,7091