Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Luis de la Fuente cere schimbarea regulilor la EURO 2024. Sugestia care ar modifica radical Campionatul European

Selecționerul Spaniei, Luis de la Fuente, crede că ar fi binevenită o schimbare în fazele eliminatorii ale Campionatului European.
09.07.2024 | 15:36
Luis de la Fuente cere schimbarea regulilor la EURO 2024 Sugestia care ar modifica radical Campionatul European
Luis de la Fuente a venit cu o soluție de reogranizare pentru EURO 24. Sursă foto: coalj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Luis de la Fuente ar vedea o nouă modalitate de organizare în cadrul ultimelor acte din cadrul EURO 24. Dorește să nu se mai joace prelungiri în cazul unui rezultat de egalitate după cele 90 de minute de joc și meciul să se decidă direct la loviturile de departajare.

Luis de la Fuente vrea să evite timpul suplimentar al partidei

Prima semifinala se va disputa între Spania și Franța, după ce ambele formații au trecut de adversarele din sferturi după minutele de prelungiri ale partidei. În plus, Franța a avut nevoie de lovituri de la punctul cu var pentru a o învinge pe Portugalia.

ADVERTISEMENT

Selecționerul „Furiei Roja” are credința că minutele de prelungire ale partidei în caz că scorul este la egalitate sunt inutile. Propunerea lui Luis de la Fuente este de a renunța la această regulă și de a trece direct la loviturile de la 11 metri.

„La un turneu final lung, cum este cel de la Euro, poate că ar trebui să renunțăm la prelungiri. Poate nu într-o semifinală sau o finală, dar în tururile anterioare. Asta ar ajuta și spectacolul, pentru că jucătorii ar fi mult mai proaspeți în meciurile decisive pentru stabilirea campioanei”, a adăugat De La Fuente.

ADVERTISEMENT

Viziunea lui Luis de la Fuente este în concordanță cu starea fizică a jucătorilor, acesta punând accent pe calitățile individuale ale acestora: „Într-un turneu cum este EURO, care este atât de solicitant, poate s-ar putea trece peste prelungiri”, a spus De la Fuente la sosirea sa în Munchen.

Astfel, Luis de la Fuente a plecat alături de jucători și de stafful său la Munchen prin intermediul avionului. Deși este o distanță de doar 190 de kilometri între Stuttgart și Munchen, selecționerul a vrut ca echipa sa să nu se simtă deloc obosită și să atingă forma maximă la ora meciului.. Drumul cu avionul a durat mai puțin de 45 de minute.

ADVERTISEMENT

La Copa America nu mai sunt prelungiri în fazele eliminatorii

Deși pentru Europa poate ideea ar fi nouă, la nivel mondial nu este deloc. Luis de la Fuente a avut de unde să se inspire, pentru că în Copa America de anul acesta nu există timp suplimentar în ultimele acte ale competiției. Mai mult, nu există prelungiri nici în lupta pentru locul 3 al turneului final ale continentelor americane.

În cazul în care după cele 90 de minute de joc cele două națiuni sunt la egalitate se va alege câștigătoarea în funcție de loviturile de departajare. Care echipă va avea mai multe reușite de la punctul cu var, aceea va trece mai departe. Excepția de la regulă se aplică în finală, unde sunt posibile prelungirile.

ADVERTISEMENT
2,90 este cota BETANO pentru pronosticul „Spania câștigă Euro 2024”