Sport

Luis Diaz îi oferă lui Liverpool un atu cu care nici Mbappe nu poate concura. Video

Luis Diaz i-a răsplătit încrederea lui Jurgen Klopp și a devenit rapid un atu important pentru Liverpool în cursa pentru Liga Campionilor. Și deține un atu căruia, spun statisticile, nici Kylian Mbappe nu-l poate depăși.
22.04.2022 | 12:30
Luis Diaz ii ofera lui Liverpool un atu cu care nici Mbappe nu poate concura Video
Luis Diaz este cel mai rapid jucător al lui Liverpool și îl bate pe Kylian Mbappe la viteza de vârf. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Letal în fața porții, Kylian Mbappe face furori și grație sprintului ucigător, capiol la care însă, spun cifrele, are în Luis Diaz, ”aripa” lui Liverpool, un rival pe care nu-l poate învinge.

35,5 km/h a atins, în sprint, Luis Diaz

Există o fază care îi probează calitățile. Se întâmpla înainte de prima jumătate de oră a meciului Liverpool – West Ham, disputat la începutul lunii martie. A patra sa partidă în Premier League.

ADVERTISEMENT

Luis Diaz a preluat o minge în jumătatea proprie. Apoi a făcut o cursă incredibilă, în care și-a lăsat în urmă adversarii așa cum o făcuse Maradona în celebrul meci cu Anglia din sferturile CM 1986.

N-a înscris, pentru că Michail Antonio l-a oprit, prin fault, la marginea suprafeței de pedeapsă. Fanii de pe Anfield au fost însă cuceriți. Iar imaginile video au devenit virale pe YouTube.

ADVERTISEMENT

Iar statisticile confirmă că este incredibil de rapid. Diaz a înregistrat cea mai mare viteză maximă din echipa lui Liverpool în acest sezon, izbutind o viteză de 35,5 km/h.

Valoare cu care este cu 1,4 km/h mai iute decât oricare dintre colegii săi. Sau, dacă vreți în procente, cu 4,2% peste reușita celui mai apropiat adversar la acest capitol.

ADVERTISEMENT

Nici Mbappe și nici Kyle Walker nu-l bat la sprint. Alphonso Davies este lider

Datele de viteză provin din Liga Campionilor din acest sezon. Desigur, fiind vorba despre un eșantion mai mic de repere, ca jocuri și număr de fotbaliști implicați, sunt și mai relevante.

Sigur, în meciurile interne, s-ar putea obține chiar valori superioare. Însă, pe de altă parte, rezultatul lui Luis Diaz este și mai relevant în condițiile în care poate fi comparat cu cei mai rapizi jucători ai continentului. Precum Kylian Mbappé.

ADVERTISEMENT

Ei bine, nici Mbappé, nici Kyle Walker (34,9 km/h), nu sunt capabili să-l egaleze pe Luis Diaz. Iar un duel cu jucătorul lui Manchester City, în finala Ligii Campionilor, au arătat-o deja confruntările directe interne, ar putea oferi un spectacol suplimentar.

În Liga Campionilor, îl devansează, cel puțin pe baza cifrelor din acest sezon, Alphonso Davies. Fundașul lui Bayern a reușit o viteză de 36,5 km/h.

Trei apărători între primii patru viteziști ai lui Liverpool

Un alt aspect merită remarcat dacă vorbim despre performanța lui Luis Diaz. Și anume faptul că în top, la Liverpool, trei dintre primele patru poziții sunt ocupate de fundași. El fiind excepția.

Pe locul doi, în spatele lui Díaz, se află Andrew Robertson , cu o viteză de 34,1 km/h. Iar pe pozițiile trei și patru, cei doi fundași centrali.

Ibrahima Konaté este creditat cu 33,8 km/h, iar Virgil van Dijk, cu 33,7 km/h. În ciuda faptului că sunt extrem de înalți și cântăresc 95 kg, respectiv 92 kg.  Sunt suficient de rapizi pentru a face față celui mai rapid atacant. Element cheie în succesul lui Liverpool.

Clasamentul jucătorilor lui Liverpool după cea mai mare viteză maximă (Liga Campionilor 21/22)

1. Diaz – 35,5 km/h

2. Robertson – 34,1 km/h

3. Konaté – 33,8 km/h

4=. Van Dijk – 33,7 km/h

4=. Oxlade-Chamberlain – 33,7 km/h

6. Salah – 33,5 km/h

7. Tsimikas – 33,3 km/h

8. Gomez – 33,2 km/h

9. Mané – 33,1 km/h

10. Alexander-Arnold – 32,9 km/h

ADVERTISEMENT