Fotbal international

Luis Enrique, dezamăgit după Spania – Anglia 2-3: “În mod normal trebuia să-i omor pe jucători!”

16.10.2018 | 10:04
Luis Enrique dezamagit dupa Spania  Anglia 23 In mod normal trebuia sai omor pe jucatori

Spania a pierdut acasă cu Anglia 2-3, într-o partidă din Liga A, a Ligii Națiunilor. Luis Enrique a uimit la conferința de presă de după. ” Am fost minunat la pauză, pentru că în mod normal trebuia să-mi omor toți jucătorii, dar am încercat să le ridic moralul, le-am spus că multe echipe bune în ultima vreme au avut probleme”. a spus selecționerul Spaniei, la final. Scorul la pauza partidei jucate pe stadionul lui Betis, Benito Villamarin, era Spania – Anglia 0-3.

Raheem Stearling (min.16 și 38) și Marcus Rashford (min.29) au marcat golurile englezilor. Chiar dacă nu a înscris Harry Kane a dat două pase de gol. “În prima repriză am fost îngrozitor de slabi, am fost de nerecunoscut. Am ieșit la presing târziu, iar primul gol ne-a omorât. Am făcut mult prea multe greșeli individuale.” a completat Luis Enrique.

Spania nu mai pierduse acasă un meci oficial de 15 ani, 0-1 cu Grecia, pe 7 iunie 2003

Printre cei mai slabi oameni ai Spaniei a fost și Sergio Ramos, care a bifat prezența cu numărul 160 în tricoul “La Roja”. “Le-am făcut prea multe cadouri englezilor în prima repriză și am plătit, pentru că le-au transformat în goluri. O echipă ca Anglia te pedepsește când faci greșeli, pentru că e o echipă de talie mondială cu fotbaliști foarte talentați.” a spus fundașul lui Real Madrid. Înfrângerea Spaniei pe teren propriu vine după o perioadă de 15 ani în care ibericii nu au cedat în niciun meci oficial jucat în Spania. Ultima care a reușit s-o bată a fost Grecia, 0-1 într-un meci jucat la Zaragoza în preliminariile pentru Euro 2004, turneu pe care Grecia l-a și câștigat.

Tactica lui Luis Enrique de a nu-i critica prea tare la pauză a avut efect, Spania marcând de două ori după pauză, fără să mai primească vreun gol. Paco Alcacer, aflat într-o formă extraordinară a marcat în minutul 58, iar Sergio Ramos a stabilit scorul final, 2-3, în minutul 90+7. “O grupă cu două semifinaliste de la Mondial nu e ușoară, dar depindem încă de noi, mergem în Croația să câștigăm” a spus la final selecționerul Luis Enrique. Spania conduce în continuare grupa 4 din Liga A cu 6 puncte, Anglia e pe locul 2 cu 4 puncte, iar Croația e ultima cu 1 punct.

  • 15 ani au trecut de la ultima înfrângere acasă a Spaniei, într-un meci oficial
Tags: