Luis Enrique e pe făraş. Ce surpriză de proporţii pregăteşte Barcelona!

Este clar. Luis Enrique ar mai putea continua din vară la cârma grupării catalane numai printr-o minune. Eşecul sever de la Paris pare a fi bomboana de pe coliva thnicianului pentru suporteri. Întrebarea este doar cine va fi succesorul care îşi va asuma misiunea de a-i revitaliza pe Lionel Messi şi colegii săi.

Putem vorbi de o etapă de criză la FC Barcelona. Rezultatul ruşinos de la Paris a scos la iveală gunoiul ascuns sub preş de mai multă vreme pe Nou Camp. Cum Lionel Messi este încă un extraterestru intangibil în opinia fanilor, degetul acuzator se îndreaptă spre tehnicianul Luis Enrique. El este considerat principalul vinovat pentru degrongolada Barcelonei, care riscă serios în acest sezon să se mulţumească doar cu o Cupă a Spaniei, pentru că în Liga Campionilor trebuie un miracol la returul cu PSG, iar în campionat duşmanul de moarte Real Madrid se află în cea mai bună poziţie în lupta pentru titlu.

Toate oalele se sparg în capul lui Enrique

Evident, cum pe Camp Nou ştacheta nu poate fi decât la înălţime, la această oră subiectul zilei este numele celui care îl va înlocui pe Luis Enrique din vară, pentru a întoarce Barca pe valuri calme. Enrique este acuzat, în primul rând, de faptul că nu are tact în relaţiile cu jucătorii, reuşind să încingă spiritele în vestiar şi pentru faptul că nu a venit cu nici un plan de redresare, părând a fi complet depăşit de situaţie.

Numele vehiculate în ultimul timp au fost Ronald Koeman, Enrico Valverde şi, ultimul, Jorge Sampaioli, tehnicianul chilian de la FC Sevilla, care a oferit un răspuns ce lasă loc la orice interpretări: "Niciodată nu se ştie ce se poate întâmpla"

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea toate rezultatele meciurilor de azi din Liga Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

În scena aceasta atât de învolburată personajul care trebuie luat foarte mult în seamă este liderul echipei, Lionel Messi. Acest lucru s-a văzut clar când pe Nou Camp a fost numit antrenor concitadinul său din Rosario, Gerrardo Martino, care fără aportul lui Messi nu ar fi ajuns niciodată atât de sus.

L-a adus pe Gerrardo Martino

Aşa încât nu trebuie să mire pe nimen i faptul că tot Messi este un personaj cheie în numirea noului tehnician. Opinia lui contează enorm şi şefii clubului ţin mult cont de ea, ştiut fiind impactul pe care Leo îl are faţă de fani. Şi, după cum scrie tabloidul britanic The Sun, Messi ar fi dat deja semnalul înspre omul potrivit să repare situaţia.

Acesta este nimeni altul decât artizanul marilor succese catalane, Pep Guardiola. Messi şi Guardiola se întreţin frecvent la telefon. Antrenorul a încercat să-l convingă pe Leo să vină la Manchester City, pentru a relua o colaboare întreruptă acum patru ani, când Guardiola a lăsat Barca.

CLICK GALERIE FOTO

Dar Messi nu vrea în Anglia, unde este un fotbal prea fizic pentru gusturile sale. El profită de faptul că şi Pep nu a avut un sezon grozav la City şi încearcă din răsputeri să-l convingă să revină în Catalunya. Acum rămâne de văzut cine va fi mai convingător. Probabil Messi, pentru că lui Pep nu prea îi place în Anglia şi la Barcelona ar avea jucători pe placul lui, pentru a reînnoda şirul succeselor.

viewscnt
OraPostulSportEveniment
21:45
Uefa Champions League Juventus - Fc Barcelona
1 EUR4.6551 lei+0,0082
1 USD3.9650 lei+0,0236
1 XAU163.2575 lei-0,4004