Fotbal international

Oficial. Luis Enrique, noul selecționer al Spaniei! A semnat pe 2 ani

09.07.2018 | 14:57

UPDATE, ora 15:00: Luis Enrique a fost numit în funcţia de selecţioner al naţionalei Spaniei după ce Fernando Hierro a părăsit Furia Roja. Fostul tehnician de la Barcelona i-a luat faţa lui Roberto Martinez, selecţionerul Belgiei, în cursa pentru numirea pe banca tehnică a ibericilor.

“A fost aprobat în unanimitate angajarea lui Luis Enrique ca antrenor pentru următorii doi ani”, a declarat Rubiales, Preşedintele Federaţiei Spaniei de Fotbal, care a declarat că prezentarea lui va fi săptămâna viitoare.


Federația Spaniolă de Fotbal anunță luni noul selecționer al naționalei. Potrivit presei din Spania, favorit să preia funcția de selcționer este Luis Enrique. Pe lista Federației se mai află alte trei nume importante de antrenori.

Fernando Hierro și-a încheiat conturile cu Federația Spaniolă de Fotbal și nu vrea să mai primească nici măcar funcția de director sportiv, pe care o deținea înainte de a fi numit selecționer. Ibericii sunt acum în căutarea unui nou tehnician și au pregătit deja o listă cu mai multe nume importante.

Eliminarea din optimile de finală ale Campionatului Mondial 2018 a fost greu de digerat pentru spanioli, care au decis că trebuie să pună pe banca tehnică a naționalei un antrenor cu experiență. Pe lista oficialilor din fotbalul spaniol figurează numele selecționerului Belgiei, Roberto Martinez, care are însă o clauză de reziliere mult prea mare. Quique Sanchez Flores, Paco Jemez sau Pep Mel sunt alte nume de posibili înlocuitori ai lui Hierro.

Luis Enrique este favorit să preia funcția de selecționer al Spaniei

Favorit să îi ia locul lui Fernando Hierro pe banca tehnică a naționalei spaniei este fostul antrenor al Barcelonei, Luis Enrique. Acesta este liber de contract și ar putea accepta o ofertă din partea Federației Spaniole. Enrique a mai antrenat, printre alte echipe, AS Roma şi Celta Vigo. Rămâne de văzut care va fi obiectivul fixat de oficialii spanioli în cazul în care Luis Enrique va accepta să antreneze reprezentativa iberică.