Fotbal international

Luis Enrique, mesaj emoționant pentru autoritățile din Spania: „Să uităm de divizii, asta este naționala. Jucăm meciul vieții!”

04.04.2020 | 14:34
Luis Enrique mesaj emotionant pentru autoritatile din Spania Sa uitam de divizii asta este nationala Jucam meciul vietii
ADVERTISEMENT

Luis Enrique, selecționerul „Furiei roja”, a transmis un mesaj emoționant autorităților care luptă împotriva coronavirusului în Spania, una dintre țările cel mai afectate de pandemie.

Luis Enrique, revenit pe banca Spaniei după ce și-a pierdut copilul

Luis Enrique a revenit pe banca naționalei Spaniei după finalul preliminariilor pentru Campionatul European, fiind forțat să renunțe, temporar, la fotbal în luna august, după ce fiica sa de doar nouă ani a murit.

ADVERTISEMENT

La câteva luni de la momentul în care Enrique l-a înlocuit pe Robert Moreno pe banca „Furiei roja”, Spania trece printr-unul dintre cele mai dificile momente din istorie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Selecționerul Spaniei a transmis, printr-un material video postat pe rețelele de socializare, un mesaj emoționat pentru autoritățile din Peninsulă, implicate în lupta împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Nu mai e timp pentru discuții. A venit momentul. Afară e lume care face totul și care luptă până la ultima suflare. Și luptă până la epuizare împotriva unui inamic invizibil, iar asta îi face mari. 

Au curajul de a-l înfrunta. Sunt convins că și bătrânii, dacă ar putea, l-ar lua în piept. În trecut au și făcut-o și n-au cerut nimic în schimb. Sunt o generație de eroi, pentru că au dat totul. Le suntem datori și de data asta trebuie să o facem pentru ei.

ADVERTISEMENT

Sunt zile, săptămâni de când ne luptăm cu un dușman ce ne-a răpit multe persoane dragi. Nu e momentul să renunțăm, pentru că Spania nu știe cum e să faci asta. Toți, personal și profesional, jucăm meciul vieții.

Acesta e momentul, să uităm de divizii, asta e naționala, unde joacă cei mai buni. Iar noi îi avem… Personal sanitar, polițiști, militari, pompieri, comercianți, farmaciști, gardieni, transportatori, toți cei ce îi ajută. S-au oprit din ceea ce făceau. Dac-aș putea, i-aș convoca pe toți.

ADVERTISEMENT

Trebuie să rezistăm, timpul trece și nu mai avem de așteptat. Vom învinge, am mai făcut-o deja! Acum vă cer doar un singur lucru. Niciodată nu ați încetat să ne aplaudați, faceți la fel cu ei!”, a transmis Luis Enrique.

Spania a câștigat grupa de calificare

Spania a câștigat fără emoții, cu opt victorii și două remize, grupa de calificare la Campionatul European, din care au mai făcut parte Suedia, Norvegia, România, Insulele Feroe și Malta.

La turneul final, ce se va desfășura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021, selecționata antrenată de Luis Enrique a fost repartizată în grupa E, cu Suedia, Polonia și câștigătoarea barajului B din Liga Națiunilor, unde vor juca Bosnia, Slovacia, Irlanda și Irlanda de Nord.

ADVERTISEMENT