Fotbal international

Mister total în jurul selecţonerului Spaniei, Luis Enrique. Ar putea lipsi şi în septembrie, la meciul cu România!

18.05.2019 | 17:31
Mister total in jurul selectonerului Spaniei Luis Enrique Ar putea lipsi si in septembrie la meciul cu Romania
ADVERTISEMENT

Mister total în jurul selecţionerului Spaniei, Luis Enrique. Ibericii, care sunt favoriţii grupei României de calificare la turneul final al Euro 2020, au anunţat lista cu jucătorii convocaţi pentru confruntările din luna iunie, cu Insulele Faroe şi cu Suedia, însă cel care a făcut anunţul oficial nu a fost Luis Enrique, ci secundul acestuia, Roberto Moreno.

Luis Enrique poate lipsi de pe banca Spaniei şi în septembrie, la meciul cu România

Luis Enrique se afla în cantonamentul echipei naţionale, pregătind jocul din Malta, al doilea al Furiei Roja după cel cu Norvegia din debutul campaniei preliminare, când a primit o veste teribilă de acasă. Nimeni nu ştie nici acum despre ce anume este vorba. Cert este doar că a lăsar pregătirea meciului din 26 martie pe mâinile secundului Roberto Moreno, iar de atunci nimeni nu l-a mai văzut nici la federaţie.

ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al Barcelonei, care a preluat echipa naţională în 2018, după ce Spania a ieşit de la CM scoasă încă din optimi de ţara gazdă, Rusia, nu a informat nici un membru al conducerii federale dacă intenţionează să renunţe la funcţie. Iar Roberto Moreno, cel care va continua pe 7 şi 10 iunie, la meciurile cu Insulele Faroe şi Suedia în postură de principal, spune că Federaţia îi acordă în continuare total credit selecţionerului, char dacă lipseşte de ceva vreme.

Are sprijinul federaţiei în continuare

“Nu s-a schimbat nimic. Unica didferenţă e că Luis Enrique nu poate fi prezent la postul său, dar suntem în contact permanent, avem multe videoconferinţe. Toate convocările, precum şi toate deciziile şi dispoziţiile sunt numai alegerile sale, pe care noi le respectăm şi le punem în practică întocmai.”

ADVERTISEMENT

Şi reprezentanţii federaţiei vorbesc despre deplina încredere pe care o au în continuare în Luis Enrique, chiar dacă nu este prezent fizic. “Acordul dintre părţi este total. Sperăm să putem conta pe actualul selecţioner pentru mult timp de acum înainte. Luis Enrique nu a manifestat în nici un moment intenţia de a abandona funcţia şi noi, la rândul nostru, nu ne-am pus niciodată această problemă.”

Luis Enrique ţine permanent legătura cu secundul Roberto Moreno prin videoconferinţe. FOTO: HEPTA.RO
Luis Enrique ţine permanent legătura cu secundul Roberto Moreno prin videoconferinţe. FOTO: HEPTA.RO

Abia în septembrie s-ar putea vorbi de un alt selecţioner

După informaţiile care există în presa iberică şi nu sunt deloc multe, misterul în jurul absenţei lui Luis Enrique neputând fi elucidat de nimeni până la acest moment, situaţia aceasta este foarte posibil să dureze până la toamnă, în septembrie, când Spania va juca împotriva României şi din nou a feroezilor. Dacă nici după acele meciuri Luis Enrique nu va reveni, abia atunci, susţine Marca, s-ar putea pune problema înlocuirii sale cu un alt antrenor, posibil Abelardo, fostul fundaş al Barcelonei, care a făcut un campionat bun pe banca lui Alaves.

ADVERTISEMENT