Fotbal international

Luis Enrique, prezentat oficial la naționala Spaniei! A răbufnit la adresa lui Robert Moreno: „N-a fost loial!” VIDEO

27.11.2019 | 13:55
Luis Enrique prezentat oficial la nationala Spaniei A rabufnit la adresa lui Robert Moreno Na fost loial VIDEO
ADVERTISEMENT

Luis Enrique a revenit la echipa națională a Spaniei și a fost prezentat oficial. Antrenorul în vârstă de 49 de ani părăsise ”Furia Roja” după ce fiica sa Xana a murit după o luptă dură cu o boala necruțătoare. Acesta i-a luat locul lui Robert Moreno pe banca tehnică a Spaniei, lucru care nu a fost pe placul fostului său secund.

Luis Enrique a răbufnit la adresa lui Robert Moreno

Luis Enrique susține că Robert Moreno dorea să rămână selecționerul Spaniei la Campionatul European 2020, iar apoi să fie din nou secundul lui, dar actualul antrenor al primei reprezentative a răbufnit și a transmis că Moreno a arătat lipsă de loialitate.

ADVERTISEMENT

„Este o zi foarte importantă pentru mine și pentru familia mea pentru că mă întorc acasă. Știu că atenția mediatică poate fi centrată pe drama prin care am trecut. Mă simt foarte bine, sunt foarte mulțumit să revin într-un loc pe care îl cunosc perfect. Vom continua pe aceeași linie, sunt foarte nerăbdător și dornic să avem rezultate bune în continuare”, a declarat Luis Enrique, potrivit Marca.

„Sunt genul de om care fuge de polemică, dar mă văd obligat să abordez subiectul Robert Moreno acum pentru că polemica a fost generată de acest om care a lucrat cu mine.  M-am întâlnit cu Robert Moreno și mi-a zis că vrea să meargă el ca antrenor principal la Euro, iar apoi va redeveni secundul meu. Nu m-a surprins. Pentru mine asta înseamnă lipsă de loialitate, eu nu aș fi făcut asta. Din punctul meu de vedere, e un mare defect’‘, a mai spus Enrique.

ADVERTISEMENT

”Înțeleg poziția lui, dar nu sunt de acord cu ea. I-am zis că nu îl mai văd ca secund al meu, că eu sunt puternic și că nu știu când mă voi întoarce, dar că îmi doresc să muncesc. Am încheiat întâlnirea amical și i-am sunat pe cei din staff ca să știe părerea mea și părerea lui Robert, pentru ca nimeni să nu-mi răstălmăcească vorbele. Din acel moment, vreau să fie clar că nu m-am propus niciodată să revin, nu am sunat niciodată la federație”, a adăugat Enrique.

Cum a decis Luis Enrique să revină la naționala Spaniei

„Totul s-a schimbat la finalul lui octombrie, la o întâlnire în Zaragoza. Le-am spus celor din Federație că nu au nicio obligație față de mine, dar ei și-au exprimat interesul pentru revenirea mea, eu le-am expus punctul de vedere. Mă simt responsabil, nu mândru de felul în care s-a încheiat povestea asta. Datorită poziției pe care o avem trebuie să fim exemple, aș îndrăzni să spun că Rubiales și Molina au fost mereu loiali, cinstiți, sinceri. 

ADVERTISEMENT

Vreau să fie foarte clar: sunt aici acum pentru că am fost sunat și dorit înapoi pentru a conduce naționala la Euro. Din punct de vedere profesional, nu am nimic să-i reproșez lui Robert Moreno, e un tip foarte pregătit. În rest, una zicea și alta făcea, are o ambiție nemăsurată, iar pentru mine ăsta e un mare defect. Eu nu sunt băiatul bun în povestea asta, dar nici cel rău”, a mai spus Luis Enrique

  • ”După tragedia trăită mi-am dat rapid seama că îmi doresc să revin la viața de dinainte, să arăt familiei că viața merge mai departe. Familia mea a fost și este alături de mine. Am citit mult despre ce înseamnă boala asta, despre ce înseamnă să pierzi pe cineva, despre cum să înfrunți durerea. Știm că vom pierde oameni pe care îi iubim de-a lungul vieții. E clar că ordinea firească nu e asta, să-ți pierzi copilul, dar știm că persoane dragi vor muri și nu există o formulă matematică despre cum să înfrunți durerea. Sunt mândru de forța întregii mele familii” – Luis Enrique, despre momentul în care și-a pierdut fiica.