Fotbal international

Luis Enrique și-a dat demisia de la echipa națională a Spaniei! Cine va sta pe bancă în meciul cu România

19.06.2019 | 17:15
Luis Enrique sia dat demisia de la echipa nationala a Spaniei Cine va sta pe banca in meciul cu Romania

Luis Enrique și-a dat demisia din funcția de selecționer al Spaniei. Fostul antrenor al Barcelonei nu a putut sta pe banca naționalei iberice în ultimele trei meciuri din preliminarii pentru că avea de rezolvat probleme personale importante, care nu au fost dezvăluite. Următorul meci pe care Spania îl va disputa va fi împotriva României, pe 5 septembrie la București.

Luis Enrique și-a dat demisia de la echipa națională a Spaniei! Robert Moreno îi ia locul

La meciul de pe Arena Națională pe banca ibericilor va sta fostul secund al lui Luis Enrique, Robert Moreno. Noul selecționer a stat de fapt pe bancă la ultimele trei meciuri ale Spaniei, toate încheiate cu victorii în preliminariile pentru Euro 2020. Cu Robert Moreno pe bancă, ibericii au învins cu 2-0 Malta, 4-1 Insulele Feroe și 3-0 cu Suedia.

Luis Enrique a fost numit selecționer după fiasco-ul de la Campionatul Mondial din 2018. Spania a fost eliminată de Rusia în optimile de finală, după executarea loviturilor de departajare. Fernando Hierro a fost înlocuit de fostul antrenor al Barcelonei, care nu a putut să își ducă mandatul la bun sfârșit din cauza problemelor personale. Luis Enrique a fost selecționer pentru doar 7 meciuri: 5 victorii și 2 înfrângeri.

Cei de la AS scriu că în locul lui Luis Enrique a fost vehiculat numele lui Abelardo Fernandez, însă greii vestiarului au avut un cuvânt de spus și l-au ales pe Robert Moreno. Cu Luis Enrique, Spania nu a putut să se califice în semifinalele Ligii Națiunilor deși a început perfect: 2-1 cu Anglia, 6-0 împotriva Croației. “Furia roja” a pierdut apoi atât împotriva croaților, cât și împotriva englezilor în retur și formația lui Southgate s-a calificat în semifinale.

Luis Enrique și-a dat demisia de la echipa națională a Spaniei! Cine va sta pe bancă în meciul cu România FOTO: Robert Moreno, noul selecționer al Spaniei
Luis Enrique și-a dat demisia de la echipa națională a Spaniei! Cine va sta pe bancă în meciul cu România FOTO: Robert Moreno, noul selecționer al Spaniei

România – Spania, cel mai important meci pentru Cosmin Contra

În schimb, în preliminariile Euro 2020, Spania a mers ceas: 12 puncte după primele patru meciuri. Urmează ultimul meci din prima parte a calificărilor, împotriva României, la București, pe 5 septembrie. România are nevoie măcar de un punct în această confruntare pentru a rămâne aproape de suedezi, care au câștigat meciul direct cu tricolorii și au prima șansă la calificarea de pe locul secund.

Luis Enrique și-a dat demisia de la echipa națională a Spaniei! Cine va sta pe bancă în meciul cu România
Luis Enrique și-a dat demisia de la echipa națională a Spaniei! Cine va sta pe bancă în meciul cu România FOTO: Luis Enrique, selecționer Spania

Cel mai probabil, meciul România – Spania se va disputa pe Arena Națională. Robert Moreno va fi selecționerul ibericilor în cel mai important meci pentru Cosmin Contra de la echipa națională. Calificările la Euro 2020 se vor încheia în noiembrie și primele două clasate din grupă se califică la turneul final. Arena Națională urmează să găzduiască 4 meciuri de la Euro 2020.

  • 12 puncte a obținut Spania în grupa F
  • 7 meciuri a stat Luis Enrique pe banca ibericilor