Fotbal international

Luis Suarez, gest umanitar pentru copiii din Uruguay! Ce a făcut starul lui Atletico Madrid

24.10.2020 | 11:53
Luis Suarez gest umanitar pentru copiii din Uruguay Ce a facut starul lui Atletico Madrid
ADVERTISEMENT

Luis Suarez (33 de ani), vârful lui Atletico Madrid, a luat 1.000 de hamburgeri de la lanţul de restaurante McDonald’s pentru a face parte dintr-o campanie a lanțului de restaurante.

În fiecare an, McDonald’s își sărbătorește ziua în țara natală a fotbalistului pe 23 octombrie. Toți banii primiți din vânzarea hamburgerilor sunt dăruiți.

ADVERTISEMENT

Fotblistul a dat 4,750 de euro pentru 1.000 de hamburgeri. Toți banii vor fi donați Asociației ”Ronald MCDonald House” și la copiii de la școala ”Liceo Impulso” din Uruguay, conform celor de la ESPN.

Luis Suarez, act caritabil pentru copiii din Uruguay

Organizația susține mai mult de 7.000 de copii defavorizați. Acestora le dă, în funcție de caz, și tratament medical. Totodată, jucătorul a dorit să ofere și toate Big-Mac-urile unor copii din Montevideo.

ADVERTISEMENT

Fotbalistului îi merge foarte bine la noua sa echipă. De când este la Atletico Madrid a înscris trei goluri în patru meciuri, în campionatul Spaniei.

Suarez a ajuns de la Barcelona la Atletico în septembrie. Jucătorul este cotat pe site-urile de specialitate la 18 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

13 trofee are în palmares Suarez

Actualul jucător al lui Atletico Madrid a început fotbalul în țara natală la Nacional. În 2006 a ajuns la Groningen. Tot în Olanda a evoluat pentru Ajax Amsterdam. În 2011 a fost adus de Liverpool. Trei ani mai târziu a ajuns la Barcelona, iar acum este la Atletico Madrid.

În sezonul 2010-2011 a fost desemnat fotbalistul anului în țara natală. Aceeași distincție a primit-o și în Olanda. Suarez are în palmares o Copa America câștigată cu naționala. Cu Barcelona a reușit să câștige Liga Campionilor, de patru ori Cupa Spaniei, de două ori Supercupa și o dată Supercupa Europei.

ADVERTISEMENT

În Anglia a luat Cupa Ligii cu Liverpool. În Olanda a câștigat campionatul cu Ajax în sezonul 2010-2011 și Cupa. Primul trofeu câștigat de Suarez este titlul de campion cu Club Nacional.

ADVERTISEMENT