Fotbal international

Luka Jovic, criticat de premierul Serbiei după ce a fugit din carantina de la Real. Fotbalistul, amenințat și de președinte: ”Va fi arestat dacă iese din casă”

20.03.2020 | 15:00
Luka Jovic criticat de premierul Serbiei dupa ce a fugit din carantina de la Real Fotbalistul amenintat si de presedinte Va fi arestat daca iese din casa
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a afectat și marile cluburi din Europa. În rândul lor găsim o găsim și pe fosta campioană a Europei, Real Madrid, club plasat în carantină în aceste zile. Regula această nu este însă respectată de toți jucătorii lui Zinedine Zidane.


UPDATE, 20 martie, 15:00. Starul lui Real Madrid, Luka Jovic, a intrat și în vizorul președintelui Serbiei după gestul inconștient de a sărbători în stradă ziua iubitei sale.

ADVERTISEMENT

Șeful statului sârb, Alexander Vucic, l-a amenințat cu pușcăria pe jucătorul de 22 de ani de la echipa de pe ”Santiago Bernabeu”.

”Dacă părăsești casa vei fi arestat pe loc. Viața oamenilor e mai importantă decât milioanele de euro”, a spus Vucic.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială: 19 martie, 17:20

Luka Jovic, pus la zid de premierul Serbiei după ce a fugit din carantina de la Real: ”Avem exemple proaste de fotbaliști care ignoră legea”

Ediția electronică a publicației spaniole AS notează că atacantul lui Real Madrid, Luka Jovic, a plecat în Serbia pentru a sărbători ziua prietenei sale și nu oricum, ci în stradă.

Gestul inconștient al lui Luka Jovic a fost taxat tur de un mare oficial guvernamental din Serbia. Chiar premierul țării vecine a ieșit public și a condamnat ceea ce a făcut jucătorului Realului.

ADVERTISEMENT

”Avem exemple negative cu starurile noastre din fotbal, care câștigă milioane de euro și ignoră izolarea obligatorie, revenind acasă”, a spus prim-ministrul Serbiei, Ana Brnabic.

  • 60.000.000 de euro a plătit Real Madrid pentru transferul lui Luka Jovic de la Frankfurt în vara anului 2019
ADVERTISEMENT

Încălcarea regulilor carantinei i-ar putea aduce și probleme penale lui Luka Jovic. Publicația spaniolă mai scrie că Poliția din Serbia a deschis o anchetă după acest eveniment.

Jovic, după ce un sportiv de la Real a fost testat pozitiv: ”Am folosit aceleași echipamente”

Pe 13 martie, în ziua în care Real Madrid era plasată în carantină după ce un jucător al echipei de baschet fusese depistat pozitiv, Luka Jovic declara că el însuși a folosit echipamentele utilizate de jucătorul infectat.

”Am fost la antrenament, dar au venit de la club și au spus că nu facem antrenament și nici nu vom mai avea pentru următoarele două săptămâni. Cu toții ar trebui să fim acasă și să nu părăsim Madridul.

De când am fost accidentat, am folosit aceleași echipamente de recuperare ca și jucătorul de baschet depistat cu coronavirus. Mă simt foarte bine, nu am simptome, așteptăm decizia clubului”, a declarat Jovic, conform presa iberică.

În aceeași zi, Clubul Real Madrid a anunțat pe site-ul oficial, prin intermediul unui comunicat, depistarea baschetbalistului cu coronavirus și intrarea în carantină a echipelor de fotbal și baschet.

ADVERTISEMENT