Fotbal international

Luka Modric a fost condamnat la închisoare și e obligat să restituie suma fraudată

22.09.2018 | 14:42
Luka Modric a fost condamnat la inchisoare si e obligat sa restituie suma fraudata
ADVERTISEMENT

Croatul Luka Modric a fost condamnat la opt luni de închisoare pentru fraudă fiscală și este obligat să restituie statului spaniol suma fraudată. Jucătorul lui Real Madrid nu va fi nevoit să execute pedeapsa cu închisoare, după ce și-a recunoscut vinovăția în fața procurorilor și judecătorilor din Spania. 1,3 milioane de euro trebuie să restituie Modric către Fisc, plus penalități.

Mijlocașul celor de la Real Madrid nu se afirmă doar prin evoluțiile sale excepționale, care au fost încununate în 2018 prin câștigarea trofeului Champions League cu Real Madrid și prin obținerea locului 2 la Campionatul Mondial din Rusia. Luka Modric nu și-a plătit toate taxele către statul spaniol și, după ce a intrat în atenția procurorilor iberici, a fost chemat să dea explicații. În cele din urmă, croatul și-a recunoscut faptele și a ajuns la un acord în urma căruia s-a angajat să plătească suma fraudată, dar să nu stea nici măcar o zi în spatele gratiilor.

ADVERTISEMENT

Luka Modric, condamnat la opt luni de închisoare

1,3 milioane de euro este suma totală pe care judecătorii au decis că Modric trebuie să o restituie statului, după cum urmează: 870 de mii – suma fraudată, 350 de mii – amendă, 60.000 de euro pentru a nu sta în spatele gratiilor. Din această sumă, fotbalistul croat a plătiti deja un milion de euro, la începutul anchetei. Modric nu se află la prima abatere de acest fel. El a mai fost în atenția Fiscului spaniol pentru că nu și-a declarat veniturile pe care le încasa din drepturile de imagine în 2013 și 2014. A fost nevoit să plătească 2,1 milioane de euro.

Modric, pe urmele lui Messi și Ronaldo

Luka Modric nu este singurul fotbalist care a încercat să fenteze autoritățile din Spania și să nu își plătească taxele. Lionel Messi și Cristiano Ronaldo au făcut același lucru și au intrat în atenția procurorilor. Ca și în cazul mijlocașului croat, Messi și Ronaldo au făcut acorduri de recunoaștere a vinovăției și au primit pedepse asemănătoare.

ADVERTISEMENT