Fotbal international

Luka Modric, un destin complet schimbat. Cum a ratat Ajax transferul Balonului de Aur de la Real Madrid

13.02.2019 | 20:51
Luka Modric un destin complet schimbat Cum a ratat Ajax transferul Balonului de Aur de la Real Madrid

Luka Modric a câștigat în 2018 Balonul de Aur datorită performanțelor realizate alături de Real Madrid, cât și alături de naționala Croației. Starul de pe Santiago Bernabeu ar fi putut avea un alt traseu, iar Ajax s-ar fi putut regăsi în calea sa.

În 2007, după un sezon fantastic la Dinamo Zagreb, Modric era comparat cu Johan Cruyff, iar Ajax nu a stat prea mult pe gânduri și l-a trimis pe Martin Van Geel, directorul sportiv de atunci al clubului, să negocieze transferul fotbalistului.

Luka Modric, un destin complet schimbat

Cele două cluburi se înțeleseseră asupra detaliilor de transfer, însă Dinamo Zagreb a primit o propunere neașteptată de 17 milioane de euro de la Arsenal pentru Eduardo. Cu acești bani în cont, croații nu au mai vrut să-l cedeze pe Modric la Ajax.

Jucătorului nu i-a picat deloc bine această veste, mai ales că era comparat cu Cruyff, iar transferul la Ajax ar fi reprezentat locul perfect pentru dezvoltarea lui ca fotbalist.

Un an mai târziu, Modric ajungea în Premier League, la Tottenham. A stat acolo patru ani, timp în care a realizat performanțe individuale notabile, iar Real Madrid l-a cumpărat în 2012. Cu el pe teren, madrilenii au câștigat patru Ligi ale Campionilor, iar Modric a făcut de fiecare dată parte din echipa ideală a sezonului în această competiție.

Recent s-a vorbit despre varianta plecării lui Modric la Inter, ademenit de chinezi cu un salariu uriaș. Până la urmă, această mutare nu s-a mai realizat, însă poate deveni o variantă viabilă la vară. Modric are în acest moment 33 de ani.

UEFA Champions League a postat pe canalul său de Twitter un scurt clip video de la antrenamentul lui Real Madrid din Olanda, iar Modric nu pare să regrete deloc faptul că a rămas la Real.

Ajax – Real Madrid se joacă în această seară de la ora 22:00 LIVE VIDEO pe FANATIK.