UPDATE: Încurajări de la Drogba / Lukaku, perdantul învingător

UPDATE: Fostul atacant al lui Chelsea, ivorianul Dider Drogba (acum la Galatasaray), i-a transmis un mesaj de încurajare "urmaşului" său belgian, Lukaku. "Doar cei care nu execută un penalty nu...
31.08.2013 | 10:35
UPDATE Incurajari de la Drogba  Lukaku perdantul invingator
ADVERTISEMENT

UPDATE: Fostul atacant al lui Chelsea, ivorianul Dider Drogba (acum la Galatasaray), i-a transmis un mesaj de încurajare “urmaşului” său belgian, Lukaku. “Doar cei care nu execută un penalty nu ratează, iar tu ai fost destul de puternic să-ţi asumi responsabilitatea sta. Înveţi, aşa cum am învăţat şi eu când am fost eliminat în finala de la Moscova sau în semifinala cu Barcelona. Munceşte în continuare şi vor veni şi zile bune. Tu eşti Chelsea, eşti un <albastru>, iar <albaştrii> nu renunţă niciodată”, a scris Drogba pe un cont de socializare.

Nu şi-a putut stăpîni emoţiile, executînd modest penalty-ul care le-a adus bavarezilor cel de-al 60-lea trofeu din istoria clubului. Totuşi, privind realizările sale de pînă acum, putem spune că acesta a fost primul moment din carieră în care vîrsta l-a trădat.

ADVERTISEMENT

Romelu Lukaku a început să devină o prezenţă obişnuită în Premier League. Chelsea l-a transferat în vara lui 2011 pentru 12 milioane de euro, acestei sume adăugîndu-se bonusuri de performanţă de pînă la zece milioane de euro. Nu a evoluat prea mult în primul său sezon în Insulă, bifînd doar opt prezenţe. A explodat odată cu împrumutul la West Brom, echipă pentru care a înscris de 17 ori în 35 de partide.

S-a reîntors la Chelsea, unde a găsit un nou antrenor, pe Jose Mourinho. Lusitanul a decis să-l păstreze în lot, mai mult, introducîndu-l pe teren în primele două partide ale noului sezon. Aseară, Lukaku l-a înlocuit pe Torres în minutul 98. Presiunea a fost prea mare pentru puştiul lui Chelsea. A văzut cartonaşul galben la un minut de la intrarea sa, iar apoi a ratat penalty-ul decisiv.

ADVERTISEMENT

A debutat în fotbalul mare la 16 ani!

Născut în Antwerp, Lukaku şi-a început cariera de fotbalist încă de la vîrsta de cinci ani. A trecut pe la Rupel Boom şi Lierse, înainte de a semna cu Academia lui Anderlecht, în 2006. Şi-a petrecut trei ani aici, ulterior fiind promovat la echipa mare. Debutul în fotbalul profesionist l-a avut la 11 zile distanţă de cînd împlinise 16 ani, pe 24 mai 2009, într-o partidă de play-off, cu Standard Liege. A evoluat în 98 de meciuri oficiale pentru Anderlecht, timp în care a marcat nu mai puţin de 41 de goluri şi a oferit 18 assist-uri.

Este convocat constant şi la naţionala Belgiei, avînd 21 de selecţii şi trei goluri înscrise. A cucerit campionatul cu Anderlecht şi Cupa Angliei cu Chelsea. Totodată, şi-a trecut în CV două distincţii individuale – Golgheterul sezonului 2009/10 în Belgia şi Jucătorul African al Anului în Belgia (2011).

ADVERTISEMENT

Şi-a anticipat transferul

În 2010, pe cînd abia împlinise 17 ani, Romelu a venit în excursie, alături de colegii săi de liceu, la Londra, printre obiectivele de vizitat numărîndu-se şi stadionul lui Chelsea, Stamford Bridge. VIDEO AICI

Daţi-mi o minge şi voi juca pe acest gazon cinci ore! Ce stadion…Ziua în care voi evolua aici va fi şi ziua în care voi plînge.

ADVERTISEMENT

Vîzîndu-l că nu li s-a alăturat celorlalţi colegi, unul dintre profesori a încercat să-l grăbească, spunîndu-i să nu mai viseze. Răspunsul puştiului a venit prompt:

Visez?! Voi juca pe acest stadion cîndva. Sînt sigur de asta!

Spre deosebire de majoritatea fotbaliştilor, Lukaku a pus mare preţ şi pe educaţie. Vorbeşte fluent franceza, olandeza, spaniola, portugheza şi engleza. Mai mult, nu a dorit să se transfere la Chelsea pînă ce nu şi-a încheiat studiile în Belgia. Idolul său din copilărie este Didier Drogba.

ADVERTISEMENT
Tags: