Fotbal international

Lukas Podolski renunță la ghete pentru patine. Pariul nebun pentru care germanul se apucă de hochei

19.11.2020 | 19:36
Lukas Podolski renunta la ghete pentru patine Pariul nebun pentru care germanul se apuca de hochei
Lukas Podolski renunță la ghete pentru patine. Pariul nebun pentru care germanul se apucă de hochei
ADVERTISEMENT

Lukas Podolski (35 de ani) evoluează în Turcia, la Antalyaspor, dar cât de curând își va schimba domeniul de activitate. Atacantul vrea să joace hochei pe gheața începând cu vara anului viitor.

Născut în Polonia, la Gliwice, Podolski s-a mutat la vârsta de 1 an alături de familie în Koln, acolo unde a și debutat în fotbalul profesionist. „Poldi” a declarat în numeroase rânduri că, deși a evoluat pentru cluburi uriașe precum Bayern Munchen sau Arsenal, FC Koln va rămâne echipa lui de suflet.

ADVERTISEMENT

Kolner Haie, echipa de hochei pe gheață din Koln, a fost la un pas de faliment, dar fotbalistul de la Antalyaspor a făcut tot posibilul ca acest lucru să nu se întâmple. Mai mult, Podolski a promis că va intra pe patinoar în sezonul viitor, dacă Kolner Haie va vinde 100 de mii de bilete virtuale.

Lukas Podolski va juca hochei pe gheață

Pe pagina oficială de Twitter, Kolner Haie a făcut anunțul curajos al lui Podolski: „Săptămâna trecută, campionul mondial din Koln a venit cu un pariu nebun pentru clubul de hochei pe gheață”.

ADVERTISEMENT

Lukas Podolski nu are nicio clipă de gând să dea înapoi, deși nu a anunțat dacă va renunța definitiv la fotbal pentru hochei. Ce-i drept, contractul său cu Antalyaspor expiră în vara anului viitor.

 „Odată ce totul va fi un pic mai calm, vom sta împreună cu clubul pentru a vedea cum continuăm. Aștept cu nerăbdare să fiu hocheistul celor de la Haie”, a declarat Lukas Podolski.

ADVERTISEMENT
Kolner Haie, Twitter
Lukas Podolski renunță la ghete pentru patine. Pariul nebun pentru care germanul se apucă de hochei. FOTO: Twitter Kolner Haie

Podolski e unul dintre cei mai decorați fotbaliști germani

De-a lungul carierei, Lukas Podolski a evoluat pentru șapte echipe diferite: FC Koln, Bayern Munchen, Arsenal, Inter Milano, Galatasaray, Vissel Kobe și Antalyaspor. Cu excepția experienței în Italia, atacantul a câștigat trofee în fiecare țară în care a jucat.

Atacantul ajuns la 35 de ani are în vitrină un trofeu 2. Bundesliga, cu FC Koln, în sezonul 2004-2005, un trofeu Bundesliga și o Cupă a Germaniei, cu Bayern Munchen, ambele în sezonul 2007-2008, o Cupă a Angliei, cu Arsenal, în sezonul 2013-2014, o Cupă a Turciei, în sezonul 2015-2016 și două Supercupe ale Turciei, în 2015 și în 2016, toate cu Galatasaray.

ADVERTISEMENT

Podolski s-a lipit la trofee și în Japonia. În 2019, atacantul a luat Cupa Împăratului cu Vissel Kobe. Cel mai important titlu din cariera lui Lukas Podolski este acela de campion mondial, obținut cu naționala Germaniei, în 2014. Pentru „Mannschaft”, de la care s-a retras în 2017, Podolski a bifat 130 de selecții și a înscris 49 de goluri.

Pe lângă trofeele cu echipa, Podolski se laudă și cu numeroase titluri individuale. În 2005 a ieșit golgheterul celui de-al doilea eșalon fotbalistic german, în 2006 a fost desemnat de FIFA drept cel mai bun tânăr fotbalist din lume, în 2008 a fost inclus în echipa Campionatului European și a obținut Gheata de Argint a turneului final, iar în 2017 a marcat cel mai frumos gol al anului în calitate de jucător al Germaniei.

ADVERTISEMENT
Tags: