Fotbal international

Luke Matheson, elevul de 16 ani care a ținut-o în șah pe United. Acum cinci luni era vizitat la școală de vedetele lui Manchester, miercuri le-a marcat un gol. Video

26.09.2019 | 20:27
Luke Matheson elevul de 16 ani care a tinuto in sah pe United Acum cinci luni era vizitat la scoala de vedetele lui Manchester miercuri lea marcat un gol Video

Luke Matheson a fost omul serii, miercuri, în Cupa Ligii Angliei. La 16 ani, puștiul englez al celor de la Rochdale, echipă din al treilea eșalon, a marcat cel mai important gol din scurta sa carieră la profesioniști, contra lui Manchester United, pe Old Trafford.

Luke Matheson, elevul de 16 ani care a ținut-o în șah pe Manchester United la ea acasă

În minutul 76 al meciului de pe Old Trafford, Matheson, fundaș dreapta la Rochdale, a urcat în careul lui United și l-a învins pe Romero cu un șut fără speranțe. Bucuria jucătorului de 16 ani a durat doar o noapte, întrucât joi a fost nevoit să se prezinte la școală pentru un test la psihologie.

”Miercuri trebuia să fiu la școală. O să merg joi la cursuri, întrucât trebuie să fiu prezent pentru un test la psihologie. Ard de nerăbdare pentru asta. Nu cred că voi dormi în această noapte”, a spus Matheson după meciul cu Manchester United.

Matheson, un iubitor de fotbal, dar și de școală

Dacă mulți tineri care explodează în fotbal sunt dispuși să sacrifice școala pentru cariera sportivă, Luke Matheson e o excepție. Tânărul englez dorește ca școala și fotbalul să meargă în paralel în viața lui.

”Clubul Rochdale și școala la care învăț au fost foarte înțelegători cu mine. Fotbalul nu e o garanție, niciodată nu știi ce se poate întâmpla în viață. Poți fi cel mai bun jucător din lume, dar niciodată nu știi ce îți rezervă viitorul. Tocmai de aceea vreau să am un plan de rezervă”, a spus Matheson.

În urmă cu cinci luni, Matheson era vizitat la școală de vedetele lui Manchester, miercuri le-a marcat un gol
În urmă cu cinci luni, Matheson era vizitat la școală de vedetele lui Manchester, miercuri le-a marcat un gol. Sursa foto: Twitter

În urmă cu cinci luni, Matheson era vizitat la școală de vedetele lui Manchester, miercuri le-a marcat un gol

Fotbalul este un sport în care lucrurile se succed și evoluează cu repeziciune. În luna martie a acestui an, școala lui Luke Matheson era vizitată de un alt Luke, mult mai faimos. E vorba de fundașul lui Manchester United, Luke Shaw, jucător de 37.500.000 de euro. Miercuri, pe Old Trafford, Shaw nu a jucat, fiind accidentat, însă colegii săi, Pogba, Mata, Wan-Bissaka & co. au primit un gol de la elevul Matheson.

La 16 ani și 358 de zile, Luke Matheson a devenit miercuri cel mai tânăr marcator din ultimii 10 ani în Cupa Ligii Angliei. El îl urmează pe Connor Wickham, 16 ani și 133 de zile, cel care a marcat pentru Ipswich în august 2009.

  • Luke Matheson este suporterul celor de la Norwich City, la fel ca tatăl său