Fotbal international

Lumea fotbalului aduce un ultim omagiu lui Emiliano Sala. “Pentru totdeauna în gândurile noastre”

08.02.2019 | 09:49
Lumea fotbalului aduce un ultim omagiu lui Emiliano Sala Pentru totdeauna in gandurile noastre
ADVERTISEMENT

Lumea fotbalului de pretutindeni aduce un ultim omagiu celui care până pe data de 21 ianuarie a fost Emiliano Sala. Atacantul argentinian a murit în accidetul aviatic produs în seara de 21 ianuarie, în timp ce zbura din Franța spre noul său loc de muncă, echipa de Premier League, Cardiff City, la bordul unui avion Piper Malibu. În avion se aflau doar el și el pilotul David Ibbotson. Aeronava s-a prăbușit în apele Canalului Mânecii și joi, 7 februarie, poliția britanică a confirmat că trupul recuperat din epavă este cel al fotbalistului.

Deocamdată, nu a fost nici măcar localizat unde s-ar afla celălat cadavru, al pilotului David Ibbotson. Vestea oficială a faptului că trupul recuperat aparține lui Sala a produs imediat reacții în lanț în lumea fotbalului, pe toate rețelele de socializare. Mesajele de omagiere și de regrete curg pe bandă rulantă și cluburi, federații sau jucători țin să își exprime profunda tristețe legată de dispariția în condiții atât de tragice a atacantului argentinian. Anunțul oficial a pus capăt unei perioade de două săptămâni de căutări în apele Canalului Mânecii.

ADVERTISEMENT

Au postat astfel de mesaje clubul Cardiff City, acolo unde Sala era așteptat ca un adevărat salvator cu golurile sale pentru a ajuta trupa galeză să iasă din zona retrogradării, Diego Maradona, FC Barcelona,  cluburile argentiniene Boca Juniors și Independiente, ultimul fiind locul unde Emiliano și-ar fi dorit să își încheie cariera, el fiind un mare fan din copilărie al acestei echipe, precum și Federația argentiniană.

În comunicatul clubului Cardiff City se menționează: “Cu mare tristețe facem următoarea declarație pe baza a ceea ce a anunțat Poliția din Dorset. Trupul adus în portul Portland astăzi, 7 februarie, a fost identificat ca fiind al jucătorului profesionist Emiliano Sala. Familiile lui Emiliano Sala și ale lui David Ibbotson au fost permanent ținute la curent cu toate noutățile apărute în acest caz și vor fi în continuare susținute de specialiști pregătiți în astfel situații. Oferim cea mai profundă simpatie și condoleanțele noastre familiei lui Emiliano. El și David vor rămâne mereu în gândurile noastre.”

ADVERTISEMENT
View this post on Instagram

RIP EMI ?????

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe) on

View this post on Instagram

RIP @emilianosala9 ????

A post shared by Benjamin Mendy (@benmendy23) on

View this post on Instagram

RIP ???

A post shared by Alex Lacazette (@lacazettealex) on

View this post on Instagram

#RIPSala ??

A post shared by Iker Casillas (@ikercasillas) on

Din rândul jucătorilor, mulți fiind francezi, cap de listă este atacantul lui PSG, Kylian Mbappe, care a și donat pentru constituirea unei echipe private de căutare a celor doi dispăruți la acea vreme, suma de 30.000 de euro, Alexandre Lacazette, Benajamin Mendy, Mesut Ozil, Leandro Paredes, Sol Bamba, care ar fi trebuit să îi fie coleg la Cardiff, Riyad Mahrez și mulți alții. Și, cu siguranță, acesta este doar începutul, pentru că lumea fotbalului s-a unit în fața durerii și se roagă pentru sufletul lui Emiliano și pentru ca familia sa să treacă peste marea nenorocire.

Emiliano Sala omagiu. Clubul Cardiff City a dat un comunicat oficial privind confirmarea faptului că a fost recuperat cadavrul
Emiliano Sala omagiu. Clubul Cardiff City a dat un comunicat oficial privind confirmarea faptului că a fost recuperat cadavrul fostului fotbalist