Sport

Lumea fotbalului nu uită penalty-ul controversat acordat Angliei: „Mă îmbrac în tricoul Italiei, în semn de revoltă”

Un cunoscut tehnician din Liga 1 este indignat de penalty-ul care a calificat Anglia în finala Euro 2020 și ia măsuri radicale: „Mă îmbrac în tricoul Italiei, în semn de revoltă”.
10.07.2021 | 14:26
Lumea fotbalului nu uita penaltyul controversat acordat Angliei Ma imbrac in tricoul Italiei in semn de revolta
ADVERTISEMENT

Chiar dacă au trecut deja trei zile, penalty-ul controversat acordat Angliei în semifinala cu Danemarca nu încetează să producă valuri în lumea fotbalului. Eugen Neagoe pune tunurile pe elevii lui Gareth Southgate și își exprimă susținerea pentru naționala Italiei în finala Campionatului European.

Eu mă îmbrac în tricoul Italiei, în semn de revoltă. Când o să vină VAR în Liga 1 o să vedem cum va fi, că avem şi noi aroganţi dintr-aceştia care n-or să se ducă să verifice la VAR”, susține fostul tehnician al Astrei.

ADVERTISEMENT

Faza incriminată s-a petrecut cu doar trei minute înainte de finalul primei reprize de prelungiri, când Raheem Sterling a căzut în careu, după un duel cu Jakim Maehle, iar centralul Danny Makkelie a indicat punctul cu var, fără să consulte arbitrajul video.

Eugen Neagoe va fi suporterul Italiei în finala Euro 2020

Eu mă îmbrac în tricoul Italiei. În semn de revoltă. Da, Anglia are echipă, dar şi danezii aveau echipă. Aşa e, Anglia a jucat mai bine, au fost mai consistenţi, dar nu să câştige aşa.

ADVERTISEMENT

Putea fi 3-0, nu era nicio problemă. Dar nu de maniera asta. Când o să vină VAR în Liga 1 o să vedem cum va fi. Pentru că avem şi noi aroganţi dintr-aceştia care n-or să se ducă să verifice la VAR”, a declarat Eugen Neagoe la Digi Sport.

Sterling se apără:  „A fost penalty clar”

În ciuda faptului că întreaga lume a fotbalului îl acuză de simulare, Raheem Sterling rămâne ferm pe poziții. Potrivit spuselor sale, arbitrul olandez a procedat corect indicând punctul cu var.

ADVERTISEMENT

Am intrat în careu şi mi-a prins piciorul drept, a fost penalty clar. În rest, este prima oară când încasăm gol la acest turneu și am dat dovadă că putem reveni și câștiga meciul.

Este o performanţă uriașă. A trebuit să forţăm din toate punctele de vedere şi a fost prima oară când am încasat un gol la acest EURO. Am putut egala şi ştiam că trebuie să fim răbdători.

ADVERTISEMENT

Știam că suntem mai puternici, iar danezii vor ceda. Având fizic, agresivitate, forţă, eram convinși că că îi vom putea depăşi, iar apoi a fost acel penalty. A fost penalty clar, fără dubii”, susține starul lui Manchester City.

Italienii se tem de arbitraj: „Acel penalty împotriva Danemarcei a fost inexistent”

În schimb, italienii contestă penalty-ul acordat Angliei în minutul 102 al partidei din semifinalele Euro 2020 și se tem că vor avea parte la rândul lor de un arbitraj ostil în ultimul act al competiției.

Sunt îngrijorat că totul este făcut pentru Anglia, după arbitrajul scandalos. Mă aștept la un meci greu, tensionat, pentru că ambele echipe vor avea respect una față de cealaltă. Din această cauză, poate fi un meci cu puține goluri, dar un duel tactic interesant.

Să jucăm pe Wembley poate fi un avantaj pentru noi. Avem jucători experimentați precum Bonucci și Chiellini, în timp ce atmosfera poate avea mai multă presiune pentru englezi.

În realitate, singurul lucru de care mă tem este că totul este făcut pentru ca Anglia să sărbătorească. Acel penalty împotriva Danemarcei a fost inexistent, un arbitraj scandalos”, a declarat fostul atacant al lui Juventus, Fabrizio Ravanelli.

ADVERTISEMENT