Sport

Lumea sportului alb se înclină în fața lui Roger Federer după anunțul retragerii. Mesaje răvășitoare ale fanilor și organizatorilor de turnee

Tenisul mondial e mai sărac după ce Roger Federer și-a anunțat retragerea. Fanii și organizatorii de turnee se înclină în fața legendarului sportiv.
16.09.2022 | 10:47
Lumea sportului alb se inclina in fata lui Roger Federer dupa anuntul retragerii Mesaje ravasitoare ale fanilor si organizatorilor de turnee
Roger Federer, coplești de mesaje emoționante după anunțul retragerii din tenis
ADVERTISEMENT

Anunțul retragerii lui Roger Federer, deși întru câtva previzibil, a șocat lumea tenisului. Fanii din întreaga lume, dar și organizatorii de turnee au reacționat transmițând mesaje pline de emoții.

Staff-ul All England Club, reverență pentru Roger Federer

Imediat după ce Roger Federer și-a anunțat retragerea contul marelui campion, dar și cele ale organizatorilor de turnee din întreaga lume au abundat de mesaje emoționante.

ADVERTISEMENT

Organizatorii turneului de la Wimbledon, la care jucătorul elvețian a triumfat de șapte ori au reacționat postând un mesaj de mulțumire pentru tot ce Roger Federer a oferit sportului alb.

”Dragă Roger, de unde să începem? A fost un privilegiu să fim martori la parcursul tău și să te vedem devenind un campion în toate înțelesurile cuvântului.

ADVERTISEMENT

Ne va fi atât de dor să te urmărim onorându-ne terenurile cu grație, dar tot ce îți putem spune acum e că îți mulțumim pentru amintirile și pentru bucuria pe care le-ai oferit atât de multor oameni”, au transmis organizatorii de la Wimbledon.

Wimbledon a fost primul turneu de Mare Șlem pe care Roger Federer l-a câștigat în carieră, în 2003. S-a mai impus ulterior în edițiile 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012 și 2017.

ADVERTISEMENT

Fanii tenisului din lume nu erau pregătiți pentru această veste: ”O zi tristă!”

Deși s-a confruntat cu numeroase și dureroase probleme medicale, Roger Federer a luptat până în ultima clipă, sperând că va putea reveni în circuitul mondial începând cu anul viitor.

Etapa de încălzire urma să fie Laver Cup, confruntarea titanilor din Europa și restul lumii, din această lună. Federer își anunțase participarea și la ATP Basel, turneul de casă, programat între 24 – 30 octombrie.

ADVERTISEMENT

O inflamație a genunchiului la care a suferit trei operații în ultimii ani și imposibilitatea de a se pregăti la nivelul optim, au grăbit momentul pe care fanii elvețianului îl așteptau cât mai târziu.

”S-a terminat o eră. Îți mulțumesc, Roger”, ”O zi tristă! Mulțumesc, legendă”, ”Nu eram pregătit pentru această veste”, ”A făcut totul cu grație”, sau ”Este o veste devastatoare”, sunt câteva dintre mesajele pe care fanii elvețianului le-au lăsat în secțiunea comentarii a anunțului privind retragerea sa din tenis.

ADVERTISEMENT