Life

Lumină misterioasă surprinsă pe cerul Australiei, în nuanțe de verde și albastru. Ce au văzut oamenii – Video

17.06.2020 | 16:52
Lumina misterioasa surprinsa pe cerul Australiei in nuante de verde si albastru Ce au vazut oamenii  Video
Lumină misterioasă surprinsă pe cerul Australiei. Sursa foto: captură Facebook
ADVERTISEMENT

O lumină misterioasă a fost surprinsă pe 15 iunie pe cerul Australiei, în nuanțe de verde și albastru. Oamenii au crezut că au văzut niște OZN-uri, însă există explicații ceva mai ”terestre” despre obiectul observat cu ochiul liber.

Lumină misterioasă pe cerul Australiei: un meteorit le-a dat bătăi de cap oamenilor

Lumina misterioasă observată de australieni era reflectată de un meteorit care nu a mai apucat să se dezintegreze, aflat la o distanță mică față de Pământ.

ADVERTISEMENT

Acesta ar fi avut dimensiunea de 570 de metri și este vorba despre un obiect ceresc în a cărui compoziție se află și fierul, de aici și generarea luminilor verzi, intermitente.

Agenția NASA a anunțat de câteva săptămâni că vom fi martorii unei activități crescute a mișcării asteroizilor și meteoriților pe bolta cerească în perioadă următoare.

ADVERTISEMENT

Pasionații de ufologie au fost dezamăgiți când au aflat că au văzut un simplu meteor, imaginile cu acesta viralizându-se în câteva ore.

Multe OZN-uri se dovedesc a fi sateliți sau obiecte cosmice bine identificate

Specialiștii susțin că nu orice luminiță suspectă văzută pe cer poate intra la categoria OZN, chiar dacă are o traiectorie dubioasă.

ADVERTISEMENT

În primul rând, există planete care sunt luminate puternic de Soare și sunt vizibile seara, la apus și imediat după, și la răsărit. Una din aceste planete este Venus, cunoscută în termeni populari ca Luceafărul nopții.

Ca să îți dai seama că un obiect ceresc se mișcă, este bine ca observarea să fie făcută într-un loc ferit de clădiri sau pomi înalți, căci aceste elemente te pot induce în eroare.

ADVERTISEMENT

Pasionații de astronomie pot descărca de pe internet niște hărți astrale pentru a observa cu exactitate dacă obiectul respectiv se mișcă pe o traiectorie neobișnuită, luând ca repere anumite stele, constelații sau planete.

Mai mult, unele obiecte care apar luminate și apoi dispar într-o secundă s-ar putea să fie niște sateliți sau chiar Stația Spațială Internațională care survolează planeta.

Sateliții, de pildă, se rotesc destul de mult și pot fi vizibili câteva secunde, iar apoi dispar, însă dispariția lor este, în realitate, intrarea în penumbra Pământului, razele solare nemailuminându-i.

ADVERTISEMENT