News

Lumini aliniate, văzute pe cerul mai multor țări în noaptea de Înviere. Care este explicația

19.04.2020 | 07:21
Mai multe lumini au apărut pe cer în noaptea de Înviere. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Lumini aliniate, văzute pe cerul mai multor țări în noaptea de Înviere, printre care şi România! Mii de oameni au observat o posibilă minune, însă nu toată lumea a fost de acord. Imediat, discuțiile contradictorii și-au făcut apariția. Au fost lămurite destul de repede de specialiști

Lumini aliniate, văzute pe cerul mai multor țări în noaptea de Înviere

„Ați fost mulți cei care ne-ați scris și ne-ați raportat acest fenomen pe care l-ați observat. Da, într-adevăr arată ca și când porțile Raiului s-au deschis”, au postat cei de la Administrația Meteo Emiglia Romana din Italia.

ADVERTISEMENT

Totuși, meteorologii au oprit destul de repede șirul comentariilor care indicau fără doar și poate un miracol petrecut în noaptea de Înviere a creștinilor ortodocși.

Care este explicația

„Stați fără griji: aceștia sunt sateliți de proiect STARLINK. Este un proiect de conexiune la internet prin satelit dezvoltat de producătorul american SpaceX.

ADVERTISEMENT

Este bazat pe desfășurarea unei constelații de câteva mii de sateliți de telecomunicații poziționați pe o orbită joasă a Pământului.

Scopul este de a aduce conexiunea la internet chiar și în cele mai îndepărtate zone ale planetei. În cer apar ca puncte luminoase aliniate care se mișcă destul de repede într-o singură direcție.

ADVERTISEMENT

Dacă le-ați observat, vă rugăm să introduceți pozele în comentarii. #Noapte bună tuturor din personalul CMER”, au mai postat meteorologii.

Au fost mai multe fotografii cu sateliții surprinși din diferite locuri. Imediat după ce a venit și explicația, comentariile legate de un eventual miracol au dispărut.

ADVERTISEMENT

Mai toată lumea a acceptat varianta oficială a centrului de meteorologie, variantă care a explicat pe îndelete ceea ce se petrecea.

 

 

ADVERTISEMENT