Sport

Lumini şi umbre la debutul României la Campionatul European de handbal! Plusurile şi minusurile “tricolorelor” la meciul cu Ţările de Jos

România a pierdut la limită, scor 29-28, cu Ţările de Jos. A fost o prestaţie curajoasă a "tricolorelor" care puteau obţine mai mult din această confruntare.
06.11.2022 | 11:36
Lumini si umbre la debutul Romaniei la Campionatul European de handbal Plusurile si minusurile tricolorelor la meciul cu Tarile de Jos
Secvenţă din meciul dintre România şi Ţările de Jos. Sursa: EHF Euro
ADVERTISEMENT

România a dat o replică puternică Ţărilor de Jos, în debutul de la Campionatul European de handbal feminin. “Tricolorele” au ţinut aproape de adversară pe tot parcursul meciului, însă nu a fost de ajuns pentru o remiză. S-a încheiat 29-28 pentru adversare.

Lumini şi umbre la debutul României la Campionatul European de handbal!

Au fost multe lucruri interesante în primul joc al României la acest turneu final şi, de asemenea, situaţii pe care selecţionerul Florentin Pera trebuie să le rezolve până la ora meciului cu Franţa, programat luni, de la 21:30:

ADVERTISEMENT

Plusuri

+ Joc colectiv: România a arătat că poate să joace ca o echipă. Echipa lui Pera a arătat spirit de luptă, ambiţie, în faţa adversarelor mai bine cotate. Nu a fost cineva care să iasă în evidenţă, poate şi pentru că Neagu nu a prins cea mai bună zi.

+ Poarta: Toţi cei trei portari ai României au jucat şi au avut prestaţii bune. Yulia Dumanska a început senzaţional meciul, având un procentaj de aproape 40% până la accidentare. Diana Ciucă a avut un procentaj asemănător în partea secundă.

ADVERTISEMENT

+ Extremele: În sfârşit, România joacă şi cu extremele. Alexandra Badea, Alexandra Dindiligan, Sonia Seraficeanu şi Ana Maria Tănasie s-au remarcat în extreme, unde au reuşit să marcheze împreună 10 goluri.

+ Apărare: În special pe zona centrală, apărarea României a funcţionat. Datorită defensivei foarte bune, “tricolorele” au putut să revină de mai multe ori în meci.

ADVERTISEMENT

Lipsa de luciditate din unele momente critice ne-a costat!

Minusuri:

– Momente de black-out: Lucrurile bune din meci au fost anihilate de unele momente de joc de neînţeles în care adversarele au putut să se desprindă uşor pe tabelă. În repriza secundă, Ţările de Jos a marcat de trei ori în condiţii de inferioritate numerică.

– Cristina Neagu: Starul naţionalei nu a prins cel mai bun meci. A marcat trei goluri din 11 aruncări, mult sub standardul ei. Însă, liderul naţionalei României a revenit în echipă la turneele finale şi asta ne va ajuta mult în viitoarele meciuri.

ADVERTISEMENT

– Lipsă de luciditate în unele faze de atac: România a irosit uşor atacuri din cauza lipsei de luciditate sau a lipsei de idei, pe moment. Dacă Florentin Pera va reuşi să corecteze aceste greşeli, “tricolorele” vor fi greu de bătut.

– Finalul de meci: “Tricolorele” aveau nevoie de un gol pentru a egala pe tabelă. Cu toate acestea, jucătoarele noastre nu şi-au luat adversarele om la om în ultimele secunde ale meciului în încercarea de a recupera balonul.

România mai are de disputat două meciuri în grupa preliminară de la Euro 2022. “Tricolorele” vor întâlni luni, de la ora 21:30 Franţa, iar două zile mai târziu vor juca împotriva Macedoniei de Nord.

România – Ţările de Jos 28-29

Marcatoarele României: Buceschi, Pintea, Grozav (5), Badea (4), Neagu, Seraficeanu (3), Dindiligan (2), Tănasie (1). Dumanska a avut 5 parade din 13 (38,4%), Ciucă 4 din 11 (36,4%), Hosu, 2 din 11 (18%).

 

ADVERTISEMENT