News

Luminițele de Crăciun în București au fost aprinse. Primăria Capitalei folosește 3000 de instalații cu becuri LED

Primăria Capitalei a anunțat că s-au aprins luminițele de Crăciun în București, după ora 17:00 în data de 1 decembrie 2022.
01.12.2022 | 17:39
Luminitele de Craciun in Bucuresti au fost aprinse Primaria Capitalei foloseste 3000 de instalatii cu becuri LED
Târgul de Crăciun din București. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Montarea instalațiilor începuse deja de câteva săptămâni, fiind vorba de peste 3.000 de instalații dotate cu becuri LED pentru a face economie.

Au fost aprinse luminițele de Crăciun în București

Anunțul aprinderii luminițelor de Crăciun a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Capitalei.

ADVERTISEMENT

”În această seară, odată cu iluminatul public, (ora 17.00) se aprind luminițele de sărbători în București. Aproape 3.000 de instalații luminoase, care utilizează tehnologia LED pentru un consum eficient, vor împodobi zone precum bd. Magheru, Piața Universității, Piața Romană, bd. Lascăr Catargiu, bd Kiseleff, bd. Unirii și Piața Presei Libere.

Pe Calea Victoriei au fost montate decorațiunile și luminițele puse la dispoziție de ALPAB. Instalațiile luminoase sunt aceleași din anii trecuți, deținute de Compania Municipală de Iluminat București, nu au mai fost cumpărate sau închiriate alte echipamente”, a transmis Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT

Nu toți internauții au apreciat acest demers, întrebându-se retoric de ce nu se face economie.

”Nu se mai face economie????!!!!”, sau ”Nu facem și noi economie? Crăciunul este abia peste 25 de zile”, sunt doar câteva dintre mesajele ”negativiste”. Acestora le-au răspuns alți internauți care le transmit că becurile LED nu consumă atât de mult curent.

”Bravo !! 👍Sunt led.uri și nu consumă mult!! Ne vom bucura cu toții, atât cei mici , cât și cei mari !! Mai uităm de necazuri! Lumina💡 face bine !!”, a scris un locuitor din București. Între timp, alți bucureșteni spun că așteptau mai degrabă apă caldă și căldură drept ”cadou” de Crăciun.

ADVERTISEMENT

De căldură și apă caldă se mai aude ceva sau le vom avea la vară???”, ”Credeam că dă drumul la apă caldă și căldură măcar în aceste zile de sărbătoare, sunt doar câteva dintre mesajele postate de bucureștenii care critică situația din Capitală.

Între timp, târgurile de Crăciun din marile orașe ale țării, inclusiv București, au fost deja deschise publicului larg.

ADVERTISEMENT

Primăria Capitalei anunță că nu mai puțin de 25.000 de oameni au vizitat Târgul de Crăciun în 24 de ore.Pe 30 noiembrie, Târgul de Crăciun Bucureşti a devenit cel mai vizitat loc din Capitală cu peste 25.000 de participanţi în prima zi de concerte din Piaţa Constituţiei”, a transmis Primăria București.

ADVERTISEMENT