Sport

Luna in care te-ai născut îţi dezvăluie bolile la care eşti expus!

Studiul, publicat in numarul din iunie al Jurnalului Asociatiei Americane de Informatica, s-a concentrat asupra unui numar de 1.75 milioane de persoane inregistrate la Centrul Medical al Universitatii...
16.09.2015 | 14:38
Luna in care teai nascut iti dezvaluie bolile la care esti expus

Studiul, publicat in numarul din iunie al Jurnalului Asociatiei Americane de Informatica, s-a concentrat asupra unui numar de 1.75 milioane de persoane inregistrate la Centrul Medical al Universitatii New York-Presbyterian/Columbia cu date de nastere cuprinse intre anii 1900 si 2000.

Folosind regresia logistica, acest studiu retrospectiv asupra populatiei a explorat in mod sistematic relatia dintre efectele sezoniere din momentul nasterii si riscul de imbolnavire pentru 1.688 de afectiuni, iar 55 de boli s-au dovedit a fi dependente in mod semnificativ de luna nasterii.

„S-au depistat multe mecanisme dependente de boala care sa confirme corelatia dintre riscul de a dezvolta o anumita boala si data de nastere, ca de exemplu dovezi care leaga un subtip de astm de luna nasterii, care a fost prezentat in 1983. Atunci, cercetatorii au descoperit ca persoanele nascute in anotimpurile mai propice dezvoltarii populatiilor de acarieni, au prezentat un risc cu 40% mai crescut de a dezvolta forme de astm cu complicatii alergogene provocate de acarieni,” au raportat cercetatorii in cadrul studiului.

Ultima oră! LOVITURĂ pentru toţi ROM NII CARE AU FACEBOOK! DECIZIA lui Klaus IOHANNIS e DEFINITIVĂ şi se aplică imediat! 

In plus, cercetatorii au explicat ca unele conditii neurologice pot fi corelate cu luna nasterii din cauza variatiilor sezoniere ale nivelurilor de vitamina D si a responsivitatii timusului. Intelegerea dependentelor dintre luna nasterii si aparitia bolilor este o provocare din cauza diversitatii efectelor sezoniere si a multitudinii de factori care pot provoca boli.

ATENŢIE ROM NI! Avertisment de ultimă oră din partea autorităţilor! ÎNŞELĂCIUNEA ASTA face prăpăd pe internet!  NU DESCHIDEŢI MAILUL care VĂ FURĂ banii din conturi!

Progresele din domeniul informaticii medicale, impreuna cu disponibilitatea unor baze de date clinice ample, le-au permis cercetatorilor sa efectueze cu succes o serie de investigatii sistematice ale interdependentelor dintre luna nasterii si aparitia anumitor boli.

„Toate studiile anterioare de asociere a lunii de nastere cu anumite boli au fost bazate pe ipoteze si s-au axat exclusiv pe bolile comune populare, ignorand complet o serie de boli rare,” precizeaza studiul.

Ce spune luna ta de nastere despre riscurile de a contracta boli!

Conform studiului, exista luni de nastere cu risc crescut si luni de nastere cu risc scazut. Potrivit studiului, persoanele nascute in luna mai, august si noiembrie, sunt cel mai putin predispuse la dezvoltarea de boli, in timp ce persoanele nascute in lunile februarie si octombrie se situeaza la polul opus.

FOTO. Scenariu înfiorător! NASA a confirmat. Un asteroid cu diametru de 4 kilometri VA LOVI Pămânul în septembrie 

Iata legaturile:

IANUARIE – predispozitie la aparitia bolilor de ficat ( ciroza, insuficienta hepatica, etc…)

FEBRUARIE – predispozitie la aparitia bolilor de plamani ( cancer pulmonar, fibroza pulmonara, pneumonie, etc…)

MARTIE – predispozitie la aparitia bolilor de inima ( hipertensiune, cardiopatie coronariana, atac de cord, bolile valvelor cardiace, etc….)

APRILIE – predispozitie la aparitia bolilor respiratorii ( bronsita, astm, viroze respiratorii, etc…)

MAI – s-a constatat faptul ca persoanele nascute in aceasta luna au un risc foarte scazut de aparitie a bolilor

IUNIE – predispozitie la aparitia bolilor autoimune si ale aparatului reproductiv ( diabet zaharat, boli ale glandei tiroide, lupus, infertilitate, impotenta, etc….)

IULIE – predispozitie la aparitia bolilor de piele ( psoriazis, cancer de piele, acnee, dermatita, infectii micotice, etc….)

AUGUST – asemeni lunii mai, persoanele nascute in aceasta luna prezinta un risc scazut de aparitie a bolilor

SEPTEMBRIE – predispozitie la aparitia bolilor de stomac ( gastrita, ulcer gastric si duodenal, etc….)

OCTOMBRIE – predispozitie la aparitia bolilor neurologice ( Alzheimer, Parkinson, distrofie musculara, epilepsie, atac cerebral, etc…..)

NOIEMBRIE – asemeni lunilor mai su august, persoanele nascute in aceasta luna prezinta un risc foarte mic in a dezvolta boli

DECEMBRIE – predispozitie la aparitia bolilor de oase, muschi si articulatii ( osteoporoza, reumatism, hernie de disc, fibromialgie, guta, artrite, etc…..)

Totusi, cercetatorii avertizeaza ca rezultatele studiului trebuie privite cu o oarecare doza de circumspectie. „Sanatatea unei persoane nu este in totalitate pre-determinata de luna in care s-a nascut, asa ca aceste rezultate nu ar trebuie sa influenteze momentul in care un cuplu decide sa aiba un copil, sau sa genereze o preocupare excesiva privind eventualele riscuri asupra propriei sanatati”, a declarat Nicholas Tatonetti, autorul principal al studiului si profesor la CUMC.

Citeşte mai mult pe www.secretele.com