Sport

Lună de coșmar pentru handbalul românesc! Am pierdut calificarea la Euro, la JO și în Final Four

12.04.2021 | 12:00
Luna de cosmar pentru handbalul romanesc Am pierdut calificarea la Euro la JO si in Final Four
ADVERTISEMENT

A fost o lună de coșmar pentru handbalul românesc. Trei obiective majore au fost irosite după ani de muncă și sportul de pe semicerc din România traversează o criză profundă de rezultate. 

Lună de coșmar pentru handbalul românesc! “Tigroaicele”, out din Liga Campionilor

Cea mai proaspătă amintire este meciul horror de la Moscova. CSM București a avut cinci goluri avans din tur pentru calificarea în Final Four. ȚSKA Moscova a reușit să întoarcă rezultatul în cel mai dramatic mod posibil.

ADVERTISEMENT

Deși “tigroaicele” au controlat trei dintre cele patru reprize ale confruntării, ȚSKA Moscova a profitat de jocul modest pe atac al CSM-ului și s-a impus cu 24-19, fix diferența de care avea nevoie pentru calificarea în Final Four. Neputința CSM-ului a fost vizibilă inclusiv în ultimul minut când “tigroaicele” au avut în mână atacul calificării, însă mingea nu a ajuns nici măcar la poartă.

Este dureroasă această eliminare mai ales că CSM București a arătat în această dublă că este echipa mai valoroasă decât ȚSKA Moscova și a controlat “dubla” până în ultima repriză, când s-a năruit totul. O muncă de doi ani de zile s-a dus pe apa sâmbetei.

ADVERTISEMENT
CSM București, în meciul de la Moscova
CSM București, în meciul de la Moscova

România a irosit o șansă uriașă de a participa la Jocurile Olimpice! Mai aveam nevoie de două goluri cu Muntenegru

Ratarea calificării în Final Four vine la mai puțin de o lună de la un alt eșec răsunător: ratarea calificării la Jocurile Olimpice. O altă șansă uriașă de care România nu a putut profita. În turneul preolimpic din Muntenegru, România a încheiat ultima.

“Tricolorele” au pierdut cu 24-29 în fața Norvegiei și aveau nevoie de o victorie la cinci goluri în fața naționalei din Muntenegru. România a reușit să câștige confruntarea cu echipa lui Kim Rasmussen, însă doar la trei goluri. Am fost la două reușite distanță de calificarea la Tokyo. Atât de aproape, dar atât de departe.

ADVERTISEMENT
CSM București, în meciul de la Moscova
Cristina Georgiana Neagu este consolata de handbalistele muntenegrence Durdina Jaukovic si Andrea Klicovac dupa meciul de handbal feminin dintre Romania si Muntenegru, din cadrul Turneului Preolimpic, disputat la Podgorica. Sursa: sportpictures.eu

Naționala masculină de handbal a pierdut împotriva lui Kosovo și ratează calificarea la Euro după 25 de ani!

Nu doar în handbalul feminin a fost o lună de coșmar. Naționala masculină a României a avut o șansă uriașă de a se califica la Campionatul European după o pauză de 25 de ani. Tot ceea ce trebuia să facem era să învingem Kosovo în dublă manșă. Atât.

Însă, băieții antrenați de Dragoș Fortuneanu au dat cu piciorul acestei șanse. În turul din Kosovo, România a remizat, scor 23-23, iar la București umilința a fost completă. Adversarii noștri au câștigat cu 30-25 și “tricolorii” mai au doar șanse teoretice de calificare. Una dintre ele ar fi să câștigăm meciul de la Sibiu cu Suedia, vicecampioana mondială.

ADVERTISEMENT
Kosovo a învins România cu 30-25 în preliminariile de la Euro
Kosovo a învins România cu 30-25 în preliminariile de la Euro

Rupem seria eșecurilor în barajul cu Macedonia de Nord la handbal?

În doar o lună, handbalul românesc a suferit trei lovituri foarte importante. Naționala masculină a pierdut cu Kosovo și și-a compromis șansele de a se califica la Campionatul European, naționala feminină a ratat calificarea la Jocurile Olimpice, iar CSM București a ratat prezența în Final Four.

Ne uităm cu înfrigurare la ceea ce urmează. Peste doar câteva zile, naționala feminină joacă împotriva Macedoniei de Nord, în barajul de calificare pentru Campionatul Mondial din decembrie. Neagu și compania sunt mari favorite în această dublă în care sperăm să se rupă această serie neagră.

  • 25 de ani au trecut de la ultima calificare a României la Campionatul European de handbal masculin
  • 2018 este ultimul an în care a jucat CSM București în Final Four

 

ADVERTISEMENT