Fotbal international

Luna octombrie, luna derby-urilor în fotbalul european. Barcelona – Real, Manchester United -Liverpool și Inter – Juventus, doar o parte dintre capetele de afiș

01.10.2019 | 17:56
Luna octombrie luna derbyurilor in fotbalul european Barcelona  Real Manchester United Liverpool si Inter  Juventus doar o parte dintre capetele de afis
ADVERTISEMENT

Luna octombrie pare a fi una de vis pentru toți iubitorii fotbalului. Din prima zi de marți, până în ultima zi de marți a lui ”brumărel”, 29 octombrie, meciuri unul și unul vor avea loc în UEFA Champions League și în campionatele de top ale Europei. El Clasico, Derby d’Italia sau Le Classique sunt doar câteva dintre încleștările de neratat ale lunii.

Octombrie, luna derby-urilor în fotbalul european. Barcelona – Real, Manchester United -Liverpool și Inter – Juventus

După ce primele două zile ale lunii de aduc două super meciuri în Liga Campionilor, Tottenham – Bayern Munchen (1 octombrie) și Barcelona – Inter (2 octombrie), următorul weekend este unul dominat de Derby d’Italia, meciul între cele mai bune echipe ale momentului din Serie A.

ADVERTISEMENT

Inter – Juventus, programat sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 21:45, va pune față în față locul 1 și locul 2 din peninsulă. Inter are șase victorii din tot atâtea meciuri, în timp ce rivala din Torino are cu două puncte mai puțin, după ce a scos și o remiză în acest sezon. Va fi episodul cu numărul 249 din Derby d’Italia. Juventus conduce cu 110 la 77 în ceea ce privește numărul de victorii, alte 61 de meciuri încheindu-se la egalitate.

A doua parte a lunii vine cu El Clasico și derby-ul Premier League
A doua parte a lunii vine cu El Clasico și derby-ul Premier League

A doua parte a lunii vine cu El Clasico și derby-ul Premier League

Fără îndoială, primul episod de El Clasico din acest sezon va fi cel mai așteptat meci al lunii octombrie. Pe 26 octombrie, Barcelona primește, pe Nou Camp, vizita rivalei Real Madrid. Va fi al 276-lea meci dintre cele două mari rivale din La Liga. Barcelona conduce trupa din capitală cu 115 la 99 la numărul de victorii. Alte 61 de meciuri s-au încheiat la egalitate. Doar în campionat, scorul este egal la numărul de victorii: 72 – 72.

ADVERTISEMENT

Cu șase zile mai devreme, în Premier League, va avea loc marele derby dintre Manchester United și Liverpool. Va fi, probabil, un duel extrem de dezechilibrat, într-o o echipă United care se află în reconstrucție în ultimii ani și o echipă Liverpool aflată la un nivel incredibil, fiind printre trupele de top ale Europei.

O situație similară celei din Premier League întâlnim în Ligue 1, acolo unde vom avea un alt derby de tradiție al Europei, așa-numitul Le Classique dintre PSG și Marseille. Și aici, se vor înfrunta o echipă de talie europeană, PSG, și una care nu mai este de ani buni în lupta pentru supremație în Hexagon.

ADVERTISEMENT

Iată lista tuturor meciurilor tari din Europa în luna octombrie:

  • 1 octombrie, ora 22:00: Tottenham – Bayern (Liga Campionilor)
  • 2 octombrie, ora 22: Barcelona – Inter (Liga Campionilor)
  • 6 octombrie, ora 21:45: Inter – Juventus (Serie A)
  • 6 octombrie, ora 22:00: Barcelona – Sevilla (La Liga)
  • 20 octombrie, ora 18:30: Manchester United – Liverpool (Premier League)
  • 23 octombrie, ora 22:00: Inter – Borussia Dortmund (Liga Campionilor)
  • 26 octombrie, ora 14:00: Barcelona – Real Madrid (La Liga)
  • 26 octombrie, ora 16:30: Schalke 04 – Borussia Dortmund (Bundesliga)
  • 27 octombrie, ora 18:30: Liverpool – Tottenham (Premier League)
  • 27 octombrie, ora 19:00: AS Roma – AC Milan (Serie A)
  • 27 octombrie, ora 17:45: Ajax – Feyenoord (Eredivisie)
  • 27 octombrie, ora 18:00: Besiktas – Galatasaray (SuperLiga)
  • 27 octombrie, ora 22:00: PSG – Marseille (Ligue 1)
  • 29 octombrie, ora 17:00: Chelsea – Manchester United (Premier League)