Galerie foto uluitoare cu un fenomen care se petrece o dată la 150 de ani!

Claudia Mîţoi   
in Galerie foto
01/02/2018, 08:15
Galerie foto uluitoare cu un fenomen care se petrece o dată la 150 de ani! GALERIE FOTO

Milioane de pământeni au urmărit un fenomen astronomic rar. De fapt avem de-a face cu trei fenomene – eclipsa totala de lună, Luna albastră şi Luna sângerie, lucru nemainîntâlnit în ultimii 150 de ani. 

Click în galerie foto pentru a vedea ceea ce doar oamenii cealaltă jumătate a globului au putut să vadă. 

Când mai vedem Luna sângerie

Fenomenul este vizibil din Asia, Australia, Pacific şi vestul Americii de Nord. Eclipsa a avut o durată totală de 5 ore si 17 minute. Luna este cu 14% mai mare decât este de obicei pentru că este foarte aproape de Pământ şi cu 30% mai strălucitoare.

Fenomenul se produce atunci când Pământul se află între Soare şi Lună. Atunci, lumina solară trece prin atmosfera Terrei, care va filtra lumina albastră, rămânând doar portocaliul şi roşul. Următoarea Lună Sângerie va fi pe 19 ianuarie 2019 şi va fi vizibilă în America

Ştirea MOMENTULUI

Denis Alibec este istorie la FCSB! Cine va purta tricoul cu numărul şapte!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.