News

Lunetista Thalita a fost ucisă pe frontul din Ucraina. Fostul fotomodel avea experiență de luptă împotriva ISIS

Thalita, o lunetistă celebră din Brazilia, a fost ucisă în Harkov, acolo unde lupta alături de soțul său. Femeia luptase și împotriva ISIS, însă și-a găsit sfârșitul într-un raid aerian în Harkov.
06.07.2022 | 22:36
Lunetista Thalita a fost ucisa pe frontul din Ucraina Fostul fotomodel avea experienta de lupta impotriva ISIS
Lunetista Thalita a fost ucisă într-un raid aerian pe frontul din Ucraina. Foto: Libertatea
ADVERTISEMENT

Conform Libertatea, fostul fotomodel brazilian Thalita do Vale, în vârstă de 39 de ani, se alăturase de aproape o lună armatei ucrainene.

Lunetista Thalita a fost omorâtă în Ucraina

Femeia a murit în 30 iunie, într-un atac cu rachetă asupra orașului Harkov. În același raid și-a pierdut viața și soțul femeii, Douglas Burigo.

ADVERTISEMENT

Cei doi soldați se aflau în timpul unei misiuni de salvare a ucrainenilor dint-run sat pe care trupele rusești în cuceriseră. Thalita și soțul său au fost discolați inițial în Kiev, dar au ajuns ulterior în Harkov.

Era un erou și chemarea ei era să salveze vieți”, a declarat fratele Theo Rodrigo Viera. Rolul Thalitei era de a oferi acoperire, în calitate de lunetist, trupelor ucrainene care avansau.

ADVERTISEMENT

Fostul fotomodel a urmat cursurile necesare pentru a servi în armată după ce a ajuns să lupte alături de kurzi, după care s-a specializat în lovituri de precizie, de la distanță mare,  conform Libertatea.

Thalita a fost implicată și în misiuni umanitare în întreaga lume, luptând împotriva teroriștilor ISIS în Irak. Avea și un canal de Youtube, unde a distribuit videoclipuri din timpul petrecut în Ucraina, videoclipuri care au adunat zeci de mii de vizualizări.

ADVERTISEMENT

Pe pagina sa de Youtube există imagini și cu momentul în care a fost pregătită de militanții Forțelor Armate ale Kurdistanului irakian pentru a fi lunetist profesionist.

Ministerul Afacerilor Externe din Brazilia nu a comentat informația referitoare la decesele lui Douglas și Thalita. Cu toate acestea, familia celor doi a confirmat decesul acestora, după ce a fost contactată de ambasada Braziliei în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski a făcut apel la toți mercenarii străini să se alăture armatei din Ucraina împotriva Rusiei. Mii de oameni au răspuns acestui apel, însă nu se cunosc detalii despre identitatea acestora. Cu toate acestea, presa occidentală a anunțat că mercenarii au primit foarte mulți bani pentru a lupta, iar mulți au renunțat și au plecat acasă, fiind dezamăgiți de ce au găsit pe frontul din Ucraina. Lipsa dotărilor și a experienței armatei din Ucraina a fost principala problemă pentru mercenari, care s-au trezit într-un război haotic, fără cineva care să-i coordoneze.

ADVERTISEMENT