Lung şi Săpunaru, victorie uriaşă cu Kayserispor pe terenul lui Fenerbahce! Video

Sorin Dumitrescu   
în SuperLiga Turciei
01/09/2018, 22:59
Lung şi Săpunaru, victorie uriaşă cu Kayserispor pe terenul lui Fenerbahce! Video GALERIE FOTO
Lung și Săpunaru, victorie uriașă cu Kayserispor pe terenul lui Fenerbahce. Victorie cu 3-2, după ce gazdele au avut 2-1.

Silviu Lung Junior şi Cristi Săpunaru, cei doi jucători români rămaşi în Turcia, la Kayserispor, după plecarea lui Marius Şumudică în Arabia Saudită, la formaţia Al Shabab, au fost protagonişti la o victorie uriaşă la Istanbul, pe terenul lui Fenerbahce. La capătul unui meci bogat în ocazii de gol la ambele porţi şi cu o spectaculoasă răsturnare de scor Kayserispor s-a impus cu scorul de 3-2.

Meciul a contat pentru etapa a patra a Superligii din Turcia. Kayserispor a fost preluată, după plecarea lui Marius Şumudică, de către experimentatul tehnician Ertugrul Salam şi se pare că alegerea conducătorilor lui Kayseri este deosebit de inspirată, pentru că iată, după primele patru etape, echipa este neînvinsă. Kayserispor are opt puncte, din două succese şi două rezultatate de egalitate. Iar Silviu Lung Junior era neînvins până la acest meci. Practic el a reuşit să menţină neperforată poarta lui Kayseri timp de 193 de minute, adică până la momentul în care “canarii” antrenaţi de Philip Cocu au reuşit deschiderea scorului.

Lung şi Săpunaru, victorie uriaşă cu Kayserispor pe terenul lui Fenerbahce. Primele două goluri încasate de portarul român în acest sezon

Era minutul 13 şi Ayew puncta chiar din apropierea porţii, cu o lovitură de cap, fază la care Lung Junior a ezitat să iasă pe centrare, deşi aceasta era în şase metri, zona lui de protecţie. Egalarea a venit tot după o lovitură de cap, gol al ghanezului Mensah. Tot Fenerbahce a punctat prima după pauză prin Slimani, fostul jucător al lui Ajax, cu un şut din careu, fără replică pentru portarul român. Kayserispor a fost ajutată de fundaşul gazdelor, slovacul Martin Skrtel, ani de zile stâlp al apărării lui FC Liverpool, acesta învingându-şi propriul portar, cu o lovitură de cap. Minunea a semnat-o Chery, care a avut inspiraţia unui şut din lateral, din afara careului, pe jos, execuţie care l-a prins total pe picior greşit pe portarul lui Fener. Deşi oaspeţii au avut un jucător eliminat în minut 82, pe Cinaz, apărarea dirijată imperial de Cristi Săpunaru, a rezistat.

Interesant este că şi sezonul trecut, cu Marius Şumudică pe bancă, Kayserispor nu a pierdut pe “Şukru Saracoglu”, meciul încheindu-se la egalitate, 3-3, cu un gol al elevilor lui Şumi venit ca din cer, în al cincilea minut de prelungiri, la ultima acţiune a jocului.

S-a cântat după meci în vestiarul lui Kayserispor

Eşecul a stârnit furia suporterilor, care sunt deja porniţi împotriva jucătorilor după ce echipa a fost eliminată în al treilea tur preliminar al Champions League de Benfica. Degeaba au încercat jucătorii lui Cocu să meargă şi să salute suporterii, pentru că asupra lor s-a abătut un cor de fluierături şi de înjurături.

Lung și Săpunaru, victorie cu Kayserispor pe terenul lui Fenerbahce. Şoc pentru jucătorii lui Fener, fluieraţi şi huiduiţi de fani
Lung și Săpunaru, victorie cu Kayserispor pe terenul lui Fenerbahce. Şoc pentru jucătorii lui Fener

În schimb, în vestiarul lui Kayserispor s-a dezlănţuit sărbătoarea, jucătorii cântând după marea performanţă obţinută, un rezultat care arată că la Kayserispor sunt ambiţii mari în acest sezon, după ce şi în precedentul, cu Marius Şumudică, echipa a stat multe etape în preajma locurilor de Europa League, pierzând însă tempoul în ultimele zece etape. Poate că acum Kayseri va crede mai mult în forţele sale, chiar dacă nu reprezintă un club din Istanbul, unde sunt concentrate cele patru mari puteri ale fotbalului din Turcia şi va reuşi să prindă la final un loc de cupe europene.

Închide ×