Fotbal international

Ce sancţiune a primit Universitatea Craiova după incidentele cu Honved. Decizia finală dată de UEFA

07.08.2019 | 14:41
Ce sanctiune a primit Universitatea Craiova dupa incidentele cu Honved Decizia finala data de UEFA

Luni, 5 august, este ziua judecăţii de către Comisia de disciplină a UEFA a gravelor incidente petrecute în minutul 119 al meciului Universitatea Craiova – Honved Budapesta. Partida contând ca manşă secundă în turul 2 preliminar Europa League a avut loc joi, 1 august, pe stadionul Ion Oblemenco din Bănie şi a fost marcată de existenţa unui incident deosebit de grav.


UPDATE, 7 august, ora 14:30/ Oficialii Universității Craiova au cerut suspendarea deciziei dată de UEFA, în speranța că vor putea disputa cu spectatori meciul cu AEK Atena din turul trei preliminar al Europa League. Apelul făcut de olteni a fost respins, iar echipa lui Corneliu Papură va disputa cu porțile închise următoarele trei partide de pe teren propriu din Cupele Europene. Suporterii care și-au achizițional deja bilete pentru meciul cu AEK vor primi înapoi banii și vor beneficia de acces gratuit la meciul cu Sepsi, din runda a 5-a a Casa Pariurilor Liga 1.


UPDATE 5 august, ora 20:20/ Craiova a fost amendată cu 60.000 de euro după incidentele de la meciul cu Honved Budapesta, de asemenea va juca și fără spectatori pentru 3 meciuri, astfel că meciul cu AEK Atena din turul 3 preliminar al Europa League și posibilul duel cu Sparta Praga din play-off se vor disputa cu porțile închise. Dacă în următorii 2 ani fanii olteni vor mai fi implicați în astfel de incidente, atunci vor primi și al treilea meci de suspendare.


Luni, 5 august, UEFA judecă incidentele de la Craiova – Honved. Ce sancțiune pot primi oltenii

Luni, 5 august, Comisia de Disciplină a forului european va analiza raporturile prezentate de cei doi observatori ai meciului, precum şi raportul arbitrului nord-irlandez Arnold Hunter şi va decide care sunt sancţiunile care trebuiesc aplicate grupării oltene pentru cele petrecute. Şedinţa va fi una cu porţile închise, fără ca mass-media să poată avea acces.

Faptele sunt bine cunoscute. În minutul 119, când mai erau câteva zeci de secunde şi s-ar fi ajuns la executarea loviturilor de departajare, pentru că în două meciuri nici una dintre echipe nu a reuşit să marcheze un gol, a pornit conflictul, absolut din nimic. După un corner la poarta ungurilor Carlos Fortes s-a luat la harță cu un jucător de la Honved, conflictul a degenerat, craioveanul Qaka aplicându-i o lovitură unui adversar.

Universitatea Craiova sancţiune UEFA. Orice ar fi meciul cu AEK Atena se va juca cu spectatori

Meciul cu AEK se poate juca fără spectatori

În acel moment arbitrul, aflat dincolo de linia de poartă, a vrut să îi despartă pe jucători și să îi cheme pe cei vinovați, dar o petardă a explodat lângă el și în același timp o brichetă aruncată din tribune l-a lovit. Meciul a fost întrerupt o jumătate de oră, centralul pimind asistență medicală pe teren. Într-un final partida a fost dusă la bun sfârșit de arbitrul de rezervă și Craiova s-a calificat la loviturile de departajare.

Cei de la Honvedau făcut presiuni în acele momente să se fluiere finalul jocului, care ar fi însemnat 0-3 la masa verde, dar nu a fost așa. Este de presupus că oltenii vor fi sancționați cu minim o etapă pentru dreptul de organizare de meciuri acasă în Europa, adică meci fără spectatori, iar ultimele informaţii ar arăta că meciul cu AEK se poate juca fără fani în tribune pentru că sancţiunea ar fi pe disciplinar, indiferent dacă U Craiova va face recurs.

Tags: