“Trădătorul” Lupescu L-A AJUTAT pe “Naşu” la UEFA!

Adunarea Generală a FRF a decis sîmbătă să invalideze contractul încheiat de Mircea Sandu cu Comitetul Executiv, ce prevedea inclusiv faptul că Federaţia Română de Fotbal îl va propune şi...
29.06.2014 | 16:39
Tradatorul Lupescu LA AJUTAT pe Nasu la UEFA
ADVERTISEMENT

Adunarea Generală a FRF a decis sîmbătă să invalideze contractul încheiat de Mircea Sandu cu Comitetul Executiv, ce prevedea inclusiv faptul că Federaţia Română de Fotbal îl va propune şi susţine pe “Naşu” în 2015 la alegerile din Comitetul Executiv al UEFA.  Imediat după luarea deciziei, Mircea Sandu a ieşit la atac, acuzîndu-l inclusiv pe Ionuţ Lupescu de trădare: Ori s-au făcut presiuni foarte mari, ori oamenii sînt trădători! Şi sînt destui pe lumea asta, iar noi, prin gena noastră, sîntem trădători. Asta e viaţa! Ionuţ Lupescu a fost primul (n.r. – trădător), în 2011. Nu mai este Sandu Mircea la Comitetul Executiv al UEFA, presa îl face praf, îşi dă demisia şi venim noi. Eu am vrut să am o relaţie normală cu Ionuţ, ne-am mai văzut la UEFA. Dar alimentîndu-l pe Burleanu cu tot felul de idei şi teme, nu e în regulă. Pentru că eu am fost preşedintele care a militat pentru promovarea lui, ca director general, i-am dat pe mînă totul în FRF, echipele naţionale, contracte, eu am rămas pe probleme internaţionale.

Lupescu a făcut lobby la UEFA în 2011 pentru Mircea Sandu

FANATIK.RO a intrat pe firul evenimentele şi vă prezintă situaţia reală a celor întîmplate în anii precedenţi în 2011! Astfel, din postura de director general al FRF şi cu foarte multe “intrări” la UEFA datorită imaginii impecabile pe care şi-a construit-o în Europa, Lupescu a făcut lobby în martie 2011, la Congresul de la Paris, la care Michel Platini a fost reales ca preşedinte al UEFA şi la care s-au ales membrii Comitetului Executiv al forului european!

ADVERTISEMENT

Dacă Platini nu a avut emoţii la realegerea sa, Mircea Sandu a tremurat serios pentru un nou mandat în Comitetul Executiv! Fiecare din cei 13 candidaţi avea nevoie de minimum 27 de voturi pentru a fi aleşi, însă Mircea Sandu a strîns doar 22 de voturi în primul tur şi nu a fost în lista “admişilor”: Angel María Villar Llona (Spania) 47 voturi, Şenes Erzik (Turcia) 42 voturi, Peter Gillieron (Elvetia) 40 voturi, Grigoriy Surkis (Ucraina) 38 voturi, Borislav Mihaylov (Bulgaria) 28 voturi, Sergey Fursenko (Rusia) 27 voturi!

Sandu către Lupescu, la Paris: “Ionuţ, ajută-mă! Eşti prieten cu nemţii”

Lui Naşu i-a fugit pămîntul de sub picioare cînd a văzut rezultatele votului, iar în turul doi, a cerut ajutorul tuturor celor prezenţi la Congresul de la Paris, inclusiv lui Lupescu: “Ionuţ, ajută-mă în turul doi! Tu ai o relaţie extraordinară cu nemţii şi ştii că ei au cea mai mare influenţă la UEFA” Director General al FRF în acel moment, fostul mijlocaş al naţionalei a făcut lobby printre foştii săi colegi de generaţie din alte ţări, nu doar din Germania, dar şi la oamenii cu influenţă de la UEFA, pentru realegerea lui Sandu în Comitetul Executiv, fapt ce s-a produs mai apoi dupa al doilea tur de scrutin, ce i-a adus mulţumirile lui Sandu, la acel moment!

ADVERTISEMENT

La 4 luni distanţă, Lupescu şi-a dat demisia de la FRF şi a plecat la UEFA

Acum, Sandu, care a ajuns să fie interzis inclusiv la porţile FRF-ului, îl acuză pe cel care l-a ajutat cu 3 ani în urmă, de trădare, fapt infirmat inclusiv de evenimentele petrecute în 2011. Astfel, Mircea Sandu şi-a pierdut orice fel de influenţă atît în România, cît şi la UEFA, în timp ce Ionuţ Lupescu a demisionat în august 2011 de la FRF şi a acceptat un post la UEFA, după ce s-a certat cu Sandu cu privire la antrenorul echipei naţionale de la acea vreme, Răzvan Lucescu. “Mircea Sandu să nu uite că i-am fost cel mai loial colaborator pe care l-a avut!”, a fost unica declaraţie pe care Lupescu a făcut-o la conferinţa de presă de adio de la FRF!

Din postura de angajat UEFA, Ionuţ Lupescu a avansat în doar un an de zile de la instalarea la Nyion la postura de şef al Comisiei Tehnice a UEFA, fiind practic managerul antrenorilor din întreaga lume, de la Mourinho şi Sir Alex Ferguson, la Guardiola şi Fabio Capello!

ADVERTISEMENT