Lupescu nu exclude candidatura la FRF: "Important e să găsesc motivaţia"

frf, ionut lupescu

Şeful Comisiei Tehnice a UEFA, Ionuţ Lupescu, a vorbit despre o posibilă candidatură a sa la şefia Federaţiei Române de Fotbal.

Ionuţ Lupescu încă nu şi-a anunţat candidatura la şefia Federaţiei Române de Fotbal, însă nici nu exclude posibilitatea de a o face. Directorul Comisiei Tehnice a UEFA explică de ce ar avea nevoie ca el să revină în fotbalul românesc: 

"N-am luat nicio decizie încă. Şi la evenimentul de la Hunedoara mă întrebau toţi despre potenţiala mea candidatură. Nu mi-a plăcut, fiindcă venisem să-l comemorăm pe Klein. Mă simt flatat însă că şi votanţii, şi simplii suporteri mă îndeamnă să particip la alegerile federale. Înseamnă că lumea mă apreciază. Le-am promis tuturor că voi reflecta.

"Fotbalul românesc are nevoie să fie ajutat"

Am considerat că nu e bine să mă mai întorc de unde am plecat. Ăsta ar fi primul răspuns! Deocamdată, îmi face plăcere ce lucrez la UEFA, în special pe dezvoltare şi educaţie, doi piloni importanţi din fotbal, care, din păcate, lipsesc fotbalului românesc.

Faptul că jumătate din viaţa mea am fost în străinătate şi m-am bătut peste tot să demonstrez că sunt mai bun e şi o chestie de curaj. Aşa că, dacă m-aş întoarce acum şi ar trebui s-o iau de la zero, n-ar fi o problemă. Important e să găsesc motivaţia. Aş putea s-o iau de la capăt. Fotbalul românesc are însă nevoie să fie ajutat din fiecare direcţie, jucători, antrenori, conducători, arbitri, presă, politic. Dacă aşteptăm să vină vreo salvare de la FIFA şi UEFA, decalajul faţă de Vest va creşte constant. Trebuie să ne ajutăm singuri înainte s-o facă alţii", a spus Ionuţ Lupescu pentru GSP.