Cele mai citite

Lupescu şi-a explicat decizia: „Am decis cu inima, nu cu mintea”

Ionuţ Lupescu a anunţat că va candida la alegerile FRF din acest an. Lupescu a spus ce planuri are pentru campanie şi ce crede despre şansele sale.
Lupescu şi-a explicat decizia: „Am decis cu inima, nu cu mintea”

Lupescu a afirmat că susţinerea din ultima perioadă pe care a primit-o la convins să candideze: „M-au convins nenumăratele discuţii, telefoane, mesaje pe care le-am avut cu oameni din fotbalul românesc, cei care compun Adunarea Generală din Fotbal. E o decizie pe care nu a fost uşor să o iau, pentru că am luat-o cu inima şi nu cu capul. Şi totuşi am hotărât că în viaţă mereu mi-au plăcut provocările şi şi aceasta a fost o provocare destul de mare”, a spus Lupescu. 

Pentru a candida la alegerile FRF, Lupescu a fost nevoit să renunţe la postul de la UEFA: „E un post deosebit, dar deocamdată am închis socotelile. Vreau să precizez acest lucru. Am o datorie pentru fotbalul românesc. Aici m-am format, de aici am plecat mai departe. Colegii mei povesteau ce se întâmplă în fotbalul românesc. Vreau să ajut fotbalul românesc şi cu ajutorul tuturor să construim să ne apropiem de ceea ce se întâmplă în vest. Am vorbit cu Gică şi cu Hagi şi acum important e să mă susţină cei care vor vota.”

Ionuţ Lupescu: „Nu există nicio garanţie când te bagi într-o campanie”

Lupescu se arată pregătit de lupta cu Burleanu pentru şefia FRF: „Nu există nicio garanţie când te bagi într-o campanie, dar am făcut-o pentru că uneori în viaţă trebuie să ieşi din zona de confort. Mie îmi era destul de bine acolo unde eram, dar cred că sunt destul de matur şi în putere să mai pot să schimb ceva. Toată lumea trebuie să fie implicată, oamenii din fotbal, media, suporterii, pentru că altfel lucrurile nu se pot mişca.”

De asemenea, fostul internaţional susţine că nu crede că politicul va avea un cuvânt de spus în alegeri. Cu toate acestea, Lupescu susţine că sportul va trebuie să colaboreze cu cei din mediul politic pentru că are nevoie de susţinere: „Nu cred că politicul se va implica în alegeri. Eu cred că lumea sportului trebuie să îşi aleagă oamenii care conduc. Dar trebuie să avem o relaţie bună cu politicul pentru că ei sunt cei care aduc fonduri în sport. Aici e un lucru unde aş vrea să facem un grup de lucru cu toate federaţiile, să facem un plan general pentru sport, nu numai fotbal în următorii 4, 5, 6 ani. Cred eu că şi gimnastica a avut un rol esenţial în lume, de exemplu şi nici ei nu stau bine. Sunt multe lucruri care nu s-au făcut în 30 de ani e timpul să fie făcute.”  

5 candidaţi şi-au anunţat oficial dorinţa de a câştiga preşedinţia FRF: Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu, Marcel Puşcaş, Sorin Răducanu şi Victoraş Iacob

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri