Perioadă de foc pentru Simona Halep! În ce constă lupta pentru locul 1 WTA şi cine o poate depăşi

Irina Aldea   
in Simona Halep
13/04/2018, 10:39
Perioadă de foc pentru Simona Halep! În ce constă lupta pentru locul 1 WTA şi cine o poate depăşi

Publicaţia americană Tennis Now analizează lupta pentru primul loc al clasamentului WTA înainte de startul sezonului de zgură. Potrivit sursei citate, Simona ar trebui să fie foarte atentă la pericolul numit Garbine Muguruza, care se descurcă excelent pe zgură şi faptul că anul trecut nu a câştigat multe puncte WTA în această perioadă îi conferă un avantaj, spre deosebire de reprezentanta noastră.

“Simona Halep are o mulţime de puncte de apărat pe zgură, după ce anul trecut a ajuns în semifinale la Stuttgart, a câştigat turneul de la Madrid, a jucat finala la Roma şi a fost prezentă în ultimul act şi la Roland Garros. Poate româncă să rămână în top şi după această perioadă dificilă a anului cu toate aceste puncte de apărat? Dacă nu, am putea s-o vedem acolo pe Garbine Muguruza, o jucătoare care are pedigree pe zgură şi un titlu Roland Garros cu numele ei pe el.”

Simona Halep şi punctele de apărat

“Iberica nu are nimic de apărat la Stuttgart şi Madrid, o semifinală la Roma şi o prezenţă în optimi la Roland Garros. În prezent, o despart 2.075 de puncte de locul ocupat de Simona Halep şi ar putea, cel puţin, să reducă mult din diferenţă după sezonul de zgură. De asemenea, Caroline Wozniacki nu are nici ea multe puncte de apărat. Daneza a câştigat doar două meciuri anul trecut pe zgură înainte de a juca în sferturi la Roland Garros. Nu e suprafaţa ei favorită, dar are şanse bune de a se apropia de Halep”, se arată în analiza publicaţiei în cauză.

Clasamentul WTA la vârf în acest moment:

1. Simona Halep – 8.140 puncte

2. Caroline Wozniacki – 6.790p

3. Garbine Muguruza – 6.065p

4. Elina Svitolina – 5.630p

5. Jelena Ostapenko – 5.307p

Programul turneelor de zgură:

23-29 aprilie: Stuttgart;

4-13 mai: Madrid;

14-22 mai: Roma;

28 mai – 10 iunie: Roland Garros.

3.070 de puncte a obţinut anul trecut Simona Halep la cele 4 turnee jucate pe zgură. Rivalele reprezentantei noastre şi-au trecut în cont doar 626 puncte (Caroline Wozniacki), respectiv 601 puncte (Garbine Muguruza).

Ştirea MOMENTULUI

Jucătorii lui Dinamo, amenințați că nu-și vor mai primi salariile! ”Ei știu doar să aibă cereri”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×