Fotbal intern

Lupta pentru play-off! Echipele care păstrează șanse vor juca de la aceeași oră în ultima etapă

12.02.2020 | 12:33
Lupta pentru playoff Echipele care pastreaza sanse vor juca de la aceeasi ora in ultima etapa
ADVERTISEMENT

Sezonul regular al competiției interne este la două runde de final, dar ultimele poziții de play-off încă se dispută. Dacă CFR și Craiova și-au asigurat matematic prezența în top șase, iar FCSB și Astra sunt foarte aproape, FC Botoșani, Viitorul și Gaz Metan se vor luptă, cel mai probabil, până în ultima rundă pentru locurile cinci și șase.

Luptă în trei pentru locurile de play-off

FC Botoșani (39 de puncte) și Viitorul (38 de puncte) ocupă ultimele două poziții de play-off la finalul rundei a 24-a, dar Gaz Metan este în continuare în cursă, având un singur punct în minus față de echipa lui Hagi și două de moldoveni.

ADVERTISEMENT

Dacă distanțele se vor păstra și înaintea ultimei etape din sezonul regular, meciurile echipelor care păstrează șanse matematice de play-off se vor disputa în același timp.

La prima vedere, FC Botoșani pare că are prima șansă la poziția a cincea, datorită programului, urmând să întâlnească Sepsi și Poli Iași în ultimele două etape ale sezonului regular. Echipa lui Gică Hagi are o deplasare infernală, la Cluj, cu CFR, pentru meciul din etapa a 25-a, în timp ce prezența în play-off s-ar putea decide în ultima rundă, acasă, cu Academica Clinceni.

ADVERTISEMENT

Gaz Metan Mediaș joacă la Clinceni runda următoare și va primi vizita lui Dinamo, echipă care va juca în play-out, în etapa 26.

Meciurile din ultima etapă ale echipelor în luptă pentru ultimele două locuri de play-off:

  • FC Botoșani – Poli Iași
  • Viitorul – Academica Clinceni
  • Gaz Metan Mediaș – Dinamo

În caz de egalitate de puncte, Viitorul are avantaj în meciurile directe cu Gaz Metan, după 4-1 și 0-1, dar dezavantaj față de Botoșani (2-2 și 0-1), în timp ce medieșenii și echipa antrenată de Marius Croitoru au remizat atât în tur, cât și în retur (0-0 și 1-1), dar Gaz Metan are avantaj datorită golului marcat în deplasare.

ADVERTISEMENT

CFR, șanse mari să intre pe primul loc în play-off

CFR Cluj are șanse mari să intre pe primul loc în play-off, având un avans de cinci puncte față de Craiova și FCSB înaintea ultimelor două etape, când întâlnește Viitorul și Universitatea.

Formația lui Dan Petrescu a ocupat primul loc la finalul sezonului regular și în ultimele două stagiuni, când a câștigat de fiecare dată campionatul.

ADVERTISEMENT
Tags: