Fotbal international

Lupta unei legende a fotbalului cu demența: „E la pat. De abia mai poate mânca”

02.11.2020 | 21:19
Lupta unei legende a fotbalului cu demența: „E la pat. De abia mai poate mânca”
Lupta unei legende a fotbalului cu demența: „E la pat. De abia mai poate mânca”. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

O legendă a fotbalului mondial duce o bătălie cruntă cu demența. Gerd Muller, fostul mare atacant german, campion mondial în 1974 trece printr-o perioadă extrem de nefastă conform spuselor soției sale, Uschi.

Gerd Muller a fost unul dintre cei mai buni atcanți centrali din istoria fotbalului cu 68 de goluri marcate pentru naționala Germaniei.

La echipa de club, unde și-a petrecut cea mai mare parte a carierei, Bayern Munchen, Muller a marcat 552 de goluri un record pentru clubul bavarez.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul legendar care se luptă cu demența: „E la pat. De abia mai poate mânca”

Legendarul Gerd Muller a fost diagnosticat cu demență în anul 2015, moment din care boala sa a continuat să se agraveze. Cu ocazia zilei sale de naștere, soția sa Uschi, a povestit detalii despre starea de sănătate a lui Muller:

„De abia poate mânca, e la pat aproape 24 de ore. Înghite cu dificultate și are doar momente în care este conștient.

ADVERTISEMENT

Sunt rare momentele în care deschide ochii, mă bucură. Comunică prin clipirea ochilor, cu semnale de da sau nu. A fost mereu curajos și luptător așa este și acum. Doarme foarte mult timp, când reușește să deschidă gura se hrănește destul de puțin.

Este calm și împacat cu sine, nu suferă, se odihnește în marea majoritate a timpului”, a declarat soția lui Muller pentru Bild. Luna aceasta și Sir Bobby Charlton a fost diagnosticat cu demență, informație dezvăluită de Lady Norma Charlton, soția fostului campion mondial.

ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski încearcă să îi doboare recordul lui Gerd Muller

Atacantul polonez al lui Bayern Munchen, Robert Lewandowski, încearcă în acest sezon să îi doboare recordul lui Gerd Muller de 40 de goluri marcate într-un singur sezon de Bundesliga.

Celebrul record al lui Muller a fost stabilit în 1972, fiind neegalat până în prezent. Magnificul atacant central a fost de 7 ori golgheter-ul Bundesliga și a cucerit Balonul de Aur în 1970.

ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski are la dispoziție sezonul 2020/ 2021 pentru a stabili un nou record de goluri marcate, reușind deja să marcheze de 10 ori în 5 partide. În sezonul trecut Lewa a marcat de 34 de ori în 31 de meciuri în prima ligă germană.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri