Lupte de stradă la Erevan! Zeci de prostestari care cer demisia preşedintelui au ajuns la spital

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
30/07/2016, 19:08
Lupte de stradă la Erevan! Zeci de prostestari care cer demisia preşedintelui au ajuns la spital

Câteva zeci de persoane au ajuns la spital în urma confruntărilor care au avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Erevan, între poliţie şi manifestanţi ai opoziţiei, au anunţat autorităţile armene, făcând referire la numeroase arestări.

Poliţia a folosit bastoane, bombe fumigene şi grenade paralizante în cursul acestei manifestaţii de sprijin faţă de un grup de indivizi care s-au baricadat de două săptămâni într-un comisariat din capitală şi care au luat ostatici pentru a cere demisia preşedintelui armean Serj Sarkissian, scrie Agerpres.

Potrivit autorităţilor, aproximativ 60 de persoane au fost transportate la diferite spitale din oraş prezentând arsuri, fracturi şi alte răni, în timp ce 165 de persoane au fost reţinute. Dintre acestea ’26 au fost arestate şi celelalte eliberate’, a precizat poliţia.

Indivizi înarmaţi, susţinători ai unui opozant încarcerat, Jirar Sefilian, au pătruns în comisariat la 17 iulie, ucigând un poliţist şi luând ostatice mai multe persoane. Ei au cerut demisia preşedintelui Serj Sarkissian. De atunci, ei au eliberat toţi poliţiştii luaţi ostatici, dar deţin de miercuri trei membri ai personalului medical care intrase în clădire pentru a-i îngriji pe răniţi.

Unul dintre indivizii înarmaţi, Varuzhan Avetisyan a declarat vineri ziariştilor că este probabil ca autorităţile să pregătească un asalt după ce a văzut drone care ar putea lansa explozibili.

Peste 1.500 de persoane au ieşit săptămâna trecută pe străzile capitalei armene pentru a protesta împotriva guvernului şi a cere o rezolvare paşnică a crizei. Poliţia a ripostat la această acţiune utilizând gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare şi a efectuat zeci de arestări.

Arestat în iunie pentru deţinere de arme, opozantul Jirar Sefilian este acuzat că ar fi dorit să ocupe clădiri guvernamentale şi centre de telecomunicaţii în Erevan. Fost militar, preşedintele Serj Sarkissian, prorus, a fost ales în 2008. Contestat de opoziţie, sosirea sa la conducerea ţării a provocat tulburări, soldate cu 10 morţi.

Sursă: www.agerpres.ro

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep finala de la Cincinnati. Veste bună pentru români!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×