Hotnews

LUPTE în Ucraina! O unitate de grăniceri, ATACATĂ!

Insurgenţi proruşi au atacat luni dimineaţă, în jurul orei locale 04:00, o unitate de grăniceri la periferia Luganskului (est), fief al separatiştilor înarmaţi care se opun puterii...
02.06.2014 | 08:32
LUPTE în Ucraina! O unitate de grăniceri, ATACATĂ!
ADVERTISEMENT

Insurgenţi proruşi au atacat luni dimineaţă, în jurul orei locale 04:00, o unitate de grăniceri la periferia Luganskului (est), fief al separatiştilor înarmaţi care se opun puterii prooccidentale de la Kiev, după cum a relatat agenţia de presă ucraineană Unian. Potrivit Ria Novosti, atacul a început la 05:00, ora locală.

Cele două tabere fac uz atât de arme de calibru mic, cât şi de lansatoare de grenade. Oraşul Lugansk, centru administrativ al regiunii omonime, este survolat de un bombardier ucrainean. Grănicerii ucraineni au respins primul atac, într-o luptă ce a durat 40 de minute, dar, după o scurtă pauză, în care şi-au schimbat poziţiile, rebelii au întreprins un nou asalt pentru preluarea controlului asupra unităţii de grăniceri, însă fără succes, informează media ucrainene.

Un al treilea atac a fost, de asemenea, respins de grăniceri, în rândul cărora se înregistrează mai mulţi răniţi. De cealaltă parte, în tabăra rebelilor, a fost anunţat moartea unuia dintre ei. Armata Kievului este angajată în prezent într-o operaţiune antiteroristă în regiunile rusofone din sud-estul Ucrainei, unde se confruntă cu o insurecţie separatistă, încercând să recucerească teritoriul ocupat de rebeli înarmaţi proruşi înainte de învestirea noului preşedinte ucrainean, Petro Poroşenko, la 7 iunie.

Sursa: romaniatv.net 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri