Sport

Luptele libere, o deziluzie la Tokyo 2020! Cei cinci luptători români au obținut împreună o victorie

România a dezamăgit la lupte libere la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Niciunul dintre cei cinci jucători români nu au jucat măcar un meci pentru medalia de bronz și în total au obținut doar o victorie.
06.08.2021 | 07:44
Luptele libere o deziluzie la Tokyo 2020 Cei cinci luptatori romani au obtinut impreuna o victorie
ADVERTISEMENT

România avea așteptări măcar la o medalie de la lupte. Delegația noastră avea cinci luptători, patru la lupte libere și unul la lupte greco-romane, însă calculele de acasă nu s-au potrivit cu cele din Japonia.

Luptătorii noștri au dezamăgit la Tokyo și patru din cinci au fost eliminați încă din primul tur al competițiilor la care au participat.

ADVERTISEMENT

Luptele libere, o deziluzie la Tokyo 2020! Alin Alexuc a înregistrat două înfrângeri

Primul care a intrat în scenă a fost Alin Alexuc Ciurariu, la lupte greco-romane. Tragerea la sorți a fost dură. L-a întâlnit în optimi pe cubanezul Mijain Lopez, care avea să devină la Tokyo cvadruplu campion olimpic.

Lopez l-a învins pe Alexuc cu 9-0 prin superioritate tehnică. Pentru luptătorul nostru au urmat recalificările, însă nici acolo lucrurile nu au stat bine. Alin Alexuc a pierdut cu 1-5 primul meci cu iranianul Amir Mirzazadeh și a ieșit din competiție.

ADVERTISEMENT

Kriszta Incze a adus singura victorie a României. A învins-o pe Marianna Sastin

Kriszta Tunde Incze a participat în proba de lupte libere 62 de kilograme. Românca avea să obțină singura victorie la lupte a sportivilor noștri la Tokyo. În primul tur a învins-o cu 3-1 pe unguroaica Marianna Sastin.

Avea să piardă în sferturi împotriva principalei favorite, Aisuluu Tynybekova, scor 0-6. În recalificări, Incze avea mari speranțe, dar a cedat în primul tur cu Anastasija Grigorieva, scor 7-14.

ADVERTISEMENT

A urmat apoi rândul Andreei Beatrice Ana să lupte în limitele categoriei 52 de kilograme. A rezistat mai puțin de trei minute în fața sportivei din Belarus, Vanesa Kaladzinskaya, care s-a impus cu 10-0.

Albert Saritov a ieșit rapid din competiție!

Deziluzia a fost întregită de oamenii de la care România avea cele mai mari speranțe la medalii la Tokyo: Albert Saritov și Alina Vuc.

ADVERTISEMENT

Albert Saritov a fost medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în 2016. Însă, la Tokyo, a pierdut în primul tur la categoria 97 de kilograme. El a fost învins de italianul Abraham de Jesus Conyedo Ruano cu 6-1.

Alina Vuc, favorita doi, s-a împiedicat în primul tur!

Alina Vuc a concurat în limitele categoriei 50 de kilograme și a fost cap de serie doi în competiție, ceea ce îi asigura, teoretic, un traseu mai ușor spre medalii.

Însă, românca s-a împiedicat la primul hop. Sportiva din Bulgaria, Miglena Selishka, a învins-o cu 6-0, și speranțele la medalii s-au spulberat rapid. Atât Saritov cât și Vuc au ieșit din calculele pentru recalificări după înfrângerile în sferturi înregistrate de Ruano și Selishka.

ADVERTISEMENT